XS
SM
MD
LG

EP: Srpkinje savladale Rusiju i obezbijedile drugi krug

Košarkašice Srbije savladale su Rusiju sa 77-63 te su upisale drugu pobjedu na Eurobasketu.

Foto: FIBA

Rusija je dobro otvorila meč i povele su Ruskinje sa 5-0. Međutim, Srbija je preko Ane Dabović uhvatila dobar ritam. Srbija je napravila preokret te je poenima Nikoline Milić povela sa 16-10. Srpkinje su prednost održavale do kraja prvog perioda te su ga na kraju dobile sa 23-16.

Srbija je sjajno nastavila i u drugom periodu. Trojkom Dajane Butulije, Srpkinje su došle do +10. Trojkom Bruks, Srbija je došla i do 11 poena prednosti. Ruskinje se nisu predale te su prišle na pet poena zaotsatka. Ipak, Srpkinje su dodale gas u završnici prvog poluvremena te su na odmor otišle sa vodstvom 41-32. 

U trećem periodu Ruskinje su bile bolje. Srbija je dobro počela ali je kasnije bilo dosta napada bez ideje. Takođe, treba reći da su sudije sa par skandaloznih odluka pomogli Ruskinjama.  Ruskinje su sve to iskoristile te su povele 51-49. Imale su i tri poena prednosti ali je Srbija preko Nikoline Milić došla do 53-53.

Srbija je sjajno otvorila četvrti period. Prvo je pogodila Nikolina Milić, potom je Butulija vezala pet poena i Srbija je došla do +7. Imala je Srbija i +9. Međutim, serijom 7-0, Ruskinje smanjuju na 62-60. Međutim, tada na scenu stupa Ana Dabović. Prvo je pogodila sa poludistance za +5 da bi kasnije trojko donijela Srbiji +7 na 1:09 do kraja. Trojkom Bruks, Srbija je došla do +10 i riješila je pitanje pobjednika.

Srbiju je do pobjede predvodila Ana Dabović sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija, Butulija je dodala 15 a Milić 14 poena. Šilova je predvodila Ruskinje sa 11 poena.,

Srbija je pobjedom prošla sigurno grupu a od duela sa Belgijom zavisi da li će naše košarkašice direktno u četvrtfinale ili će ići u baraž.