XS
SM
MD
LG
01.08.2019 Administrator DC

Janjetović - Kralj (3)

 

Danas donosimo treći, posljednji dio pisma prijave Stojana Janjetovića protiv Slaviše Кralja, a riječ je o predsjednicima Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor koji su 31. maja 2016. godine izabrani na dvije sjednice Skupštine na različitim lokacijama.

Na kraju pisma upućenog fudbalskim savezima Republike Srpske i BiH piše:

“…Razlog za ovakvo naše obraćanje, je i činjenica da su u okviru PFS Prijedor zakazani izbori (30. jun 2016. god.), na koje pravo polažu oba GFS Prijedor, i na to ko će biti delegati na Izbornoj Skupštini PFS Prijedor kao predstavnici GFS Prijedor.

Zbog svega naprijed navedenog molimo Vas da se aktivno uključite u ovu problematiku u okviru GFS Prijedor, te da u okviru svojih nadležnosti donesete odgovarajuće odluke koje imate prema svim pozitivnim aktima kako FSRS, tako i F/NSBiH.

Takođe koristimo ovu priliku da Vas obavjestimo da ćemo u slučaju izostanka Vaše reakcije o svemu navedenom o ovome obavjestiti i odgovarajuće organe UEFA, a po potrebi i sam arbitražni sud CAS u Lozani kako je to navedeno relevantnim odredbama FIFA i UEFA Statuta.

Koristimo ovu priliku da Vas upoznamo i sa tim da smo pred odgovarajućim tužilaštvom, zbog svega navedenog pokrenuli krivične prijave protiv g-dina Slaviše Kralja i g-dina Mile Mandića jer je svaki naš pokušaj da nastale probleme riješimo u okvirima GFS i PFS Prijedor naišao na odbijanje ili šutnju, što nikako ne može biti pozitivno za riješavanje problema u fudbalu Prijedora ali i šire.

Sve ovo je učinjeno i po zaključcima Skupštine GFS Prijedor održane 31. maja 2016. god. u hotelu ‘Prijedor’ i odlukama UO GFS Prijedor sa sjednice održane 13. јуна 2016. godine, što je vidljivo i iz samih zapisnika.

Sa iskrenim nadanjem, u Vašu reakciju i riješavanje nastalih problema, primite iskrene sportske pozdrave.

U prilogu Vam šaljemo kopije dokumenata koji potvrđuju navedene tvrdnje i činjenice i to:

Kopija zapisnika sa sjednice Vanredno-Izborne Skupštine GFS Prijedor

Kopija zapisnika sa sjednice Skupštine GFS Prijedor od 29.05.2015.godine

Kopija zapisnika sa Izvještajno-Izborne sjednice Skupštine GFS Prijedor, održane 31.05.2016.god. u hotelu „Prijedor“

Kopija poziva za Izvještajno-Izbornu sjednicu Skupštine GFS Prijedor, zakazanu za 31.05.2016.god. u prostorijama „Rudničke direkcije“

Kopija važećeg Statuta GFS Prijedor

Kopija važećeg Statuta PFS Prijedor

Kopija zahtjeva 4 člana UO GFS Prijedor za sazivanje vanredne sjednice UO GFS Prijedor i to 06.10.2015. i 23.02.2016.god.

Kopija izjave 2 člana UO GFS Prijedor vezane za formiranje UFSI GFS Prijedor i to: Brane Radanovića i Milorada Mrđe

Kopija vraćene službene pošte upućene predsjedniku GFS Prijedor g-dinu Slaviši Kralju

Kopija sa dva održana Plenarna sastanka Komisije za sudije i suđenje GFS Prijedor održana 14.02.2016. i 29.02.2016.godine

Takođe navodimo i 11 svjedoka koji su bili neposredni svjedoci zabrane ulaska na Izvještajno-Izbornu Skupštinu GFS Prijedor u „Rudničkoj direkciji“ g-dinu Stojanu Janjetoviću i pojedinim delegatima Skupštine.

Kopije punomoći delegata Izvještajno-Izborne Skupštine GFS Prijedor

Kopija o zapisnika o obezbjeđenju skupa od strane „Sector Security“

Kopija izvoda službene zabilješke MUP-a RS, CJB Prijedor, Policijske stanice „Prijedor 1“

Kopija zapisnika sa Konstitutivne sjednice UO GFS Prijedor održane 13.06.2016.godine

Kopija dopisa upućenog prema PFS Prijedor i zahtjev za sastanak.

Slaviša Кralj je izabran za predsjednika GFS Prijedor na sjednici Skupštine u Rudničkoj direkciji 31. maja 2016. godine, a isti dan u hotelu “Prijedor” i Stojan Janjetović. Fudbalski savez Republike Srpske je prihvatio kao legalnu Skupštinu iz Rudničke direkcije, uslijedili su prigovori i krivične prijave…

Šta će od svega da bude?

Kraj

prijedor24h