XS
SM
MD
LG

Željo bolji od Krojača (video)

Tekstilac - Željezničar

Željezničar je u uvodnim minutama utakmice imao inicijativu, ali nije uspio doći do ozbiljnije šanse za postizanje gola da bi domaći zaprijetili u 15. minuti susreta. Dejan Zarić je ubacio u kazneni prostor, ali ispred napadača domaćih Miloša Perovića je odlično reagovao Kemal Osmanković. Minutu kasnije najbolja šansa za goste. Ramović je ubacio sa lijeve strane, a Zajmović je sa pet metara šutirao preko gola, te je ostalo 0:0.

Glavni sudija susreta Aleksandar Njegomirović iz Dervente je u 23. minuti susreta dosudio slobodnjak iz kojeg je Željo poveo. Sadiković je šutirao, a lopta se odbila od jednog igrača domaćih i prevarila golmana Pečića. Četiri minute kasnije Stevanović je ubacio u peterac, ali je Mujezinović loše šutirao da bi Plavi udvostručili vodstvo u 35. minuti susreta. Štilić je proigrao Ramovića, koji je sa pet metara matirao golmana domaćih.

Posljednje uzbuđenje u prvom dijelu smo vidjeli u 37. minuti susreta kada je Štilić pokušao sa nekih dvadesetak metara, no Pečić je zaustavio njegov udarac, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:2. U 47. minuti susreta isti igrač je šutirao iz slobodnjaka, no nije ugrozio golmana domaćeg sastava, te je rezultat ostao nepromijenjen, a sedam minuta kasnije Zajmović je iskosa sa desne strane šutirao preko gola

 
Tekstilac - Željezničar 0:3

Gol Asima Zeca,sa bele tačke. To je treći gl Željezničara.

Posted by Sport DC on Wednesday, September 18, 2019

Hajdarevićev pokušaj iz 57. minute je otišao pored gola baš kao i Ramovićev minutu kasnije da bi u 63. Sadikovićev udarac iz slobodnjaka zaustavio Pečić koji je bio siguran i u sljedećem napadu kada je Zec pokušao iz polukontre. Igrala se 70. minuta susreta kada je Mujezinović vratio za Zajmovića čiji udarac iz sjajne pozicije brani Pečić da bi domaći u 75. minuti pogodili prečku preko Marića.

Plavi su treći pogodak postigli u 83. minuti susreta i to sa jedanaest metara, a siguran realizator najstrože kazne je bio rezervista Asim Zec. Posljednje uzbuđenje na utakmici smo vidjeli u 90. minuti susreta kada je Asim Zec šutirao preko gola iz dobre pozicije, pa je utakmica okončana pobjedom sarajevskog sastava rezultatom 3:0. 

Tekstilac - Željezničar 0:3 (0:2)

Stadion: Gradski stadion Derventa. Gledalaca: 600. Sudija: Njegomirović Aleksandar (Prnjavor). Žuti kartoni: Zarić, Rudan (Tekstilac), Stanić, Hajdarević (Željezničar). Strijelci: 0:1 - Sadiković (23), 0:2 - Ramović (37), 0:3 - Zec (83p). 

Tekstilac: Pećić, Marić, Rudan, Jolović, Aljetić, Stupar, Reljić (59. Milojević), Perović, Zarić (79. Đuričić), Ćorić, Rašević. Trener: Danimir Milkanović.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Osmanković, Bogićević, Stanić, Sadiković (73. Mehić), Hajdarević, Ramović (59. Zec), Štilić, Mujezinović (83. Subašić), Zajmović. Trener: Amar Osim.