XS
SM
MD
LG

Kozara porazila Slaviju

Igrači Kozare pred meč sa Slavijom

Ekipa Kozare apsolutno zasluženo je stigla do nove prvoligaške pobede. Lako su na svom terenu porazili tim Slavije iz Istočnog Sarajeva, iako su nakon visokog vođstva od 3:0, dozvolili gostima da dođu do 3:2.

 Gosti kao da prvih 45 minuta nisu ni igrali. Ni jedan pravi napad ka golu Kozare, a primili su dva gola. Da je tim Nedžada Žerića bio malo precizniji mogli su Sokolove isprašiti mi sa više golova u mreži.

Od samog starta susreta Kozara je krenula agresivno i borbeno. Već u prvoj minuti su zapretili , ali je udarac Glišića završio pored gola. Sve do vodećeg gola, postignut je u 23. minuti Kozara je propustila tri - četiri odlične prilike. Nisu pogodili Novaković, pa Babić u dva navrata, Lolić iz slobodnog udarca, te Raspudić nakon kornera. Tu seriju promašaja je završio Kukavica. Iz slobodnog udarca je tukao pored gola Nedžibovića.

Kozara do gola dolazi nakon napada Gavrića. Pokušao je on pronaći Novakovića, ali se lopta odboja ka Jandriću. On je lako matirao Nedžibovića.  Bilo je to u 23. minuti, da bi četiri minute nakon toga Gavrić asistirao Glišiću. Ni Glišiću  nije bilo teško da se uspiše u listi strelaca.

Bio je to i rezultat prvog dela susreta, a Slavija je uputila prvi udarac u 44. minuti. Tukao je Arbinja, daleko pored gola.

Drugo poluvreme bilo je preslikano prvo. Kozara napada, pravi prilike i pogađa. Do trećeg gola su stigli nakon prodora Lolića, a pogodio je Novaković. Do tog gola tim Kozare je imao još dve dobre pozicije, ali nisu bili precizni.

Slavija je na startu drugog dela imala šansu  preko Kentara, on glavom loptu šalje pored gola.

Nakon primljenog trećeg gola, kao da su se gosti probudili počeli da igraju i odlučnije su krenuli ka golu domaćina. To im se isplatilo u 70. minuti. rezervista Dejan Bjeloš je zatresao mrežu Modića. Taj gol malo je ohrabrio izabranike Milana Gutovića, pa  Dejan  Bjeloš dolazi do pogotka. Odlično je on istrčao kontru i vratio Slaviju u igru. Ipak nisu mogli do rezultatskog preokreta. Primili su četvrti gol u 82. minuti. Babić je loptu zakucao pod prečku nemoćnog Nedžibovića. Bio je ti i kraj svih nada Slavije da može iz Gradiške da se vrati neporažena.

Kozara - Slavija 4:2  (2:0)

Gradiška. Gradski stadion. Sudija: Mladen Mirić (Bijeljina). Strelci: Jandrić 23. Petković 27. Novaković 65 . Babić 82.(Kozara), D. Bjeloš 70. 75.(Slavija) 

Kozara : Modić,  Bubić ,  Ne. Babić, Raspudić ,  Lolić (od 78. Hamzić),  Petković ,  Glišić (od 46. Ni. Babić),  Jandrić ,  Novaković, Kukavica (od 85. Sladojević) ,  Gavrić.

Slavija (Istočno Sarajevo) :  Nedžibović ,  Mušić,   Perović , Babić, Arbinja (od 56.D. Bjeloš ) ,  Šćepanović (od 46. Mujkić) , Bojanić ,  Mandić ,  Ljuca, N. Bjeloš, Kentaro.


Kozara 4 : 2 Slavija
Modriča Alfa 5 : 0 Jedinstvo
Podrinje 0 : 0 Željezničar Sport Team
Rudar Prijedor 3 : 0 Tekstilac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 7 6 1 0 19
2 Rudar Prijedor 7 5 1 1 16
3 Kozara 8 3 2 3 11
4 Modriča Alfa 7 3 1 3 10
5 Željezničar Sport Team 7 2 2 3 8
6 Tekstilac 7 2 2 3 8
7 Slavija 7 1 3 3 6
8 Jedinstvo 7 2 0 5 6
9 Podrinje 7 1 2 4 5