XS
SM
MD
LG

Žana Dragutinović nakon operacije ligamenata: Vratiću se još jača

Žani Dragutinović, kapitenu Ženskog odbojkaškog kluba „Bima-Jedinstvo“ aktuelnog prvaka BiH i osvajača Kupa BiH, slijedi duža pauza nakon operacije prednjih ukrštenih ligamenata koljena.

Dragutinovićeva je povredu zadobila u pripremnom periodu u septembru, na utakmici u Beogradu, te nakon dužih analiza i priprema za operaciju, uslijedila je ista u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu.

„Operacija je uspješno obavljena proteklog vikenda. Sada slijedi duži vremenski period pauze, ali je u toj pauzi neophodno kretanje i vježbe kako bi se što prije vratila u puni trenažni proces“, istakla je Dragutinović.

Ova Brčanka žali što je propustila utakmice u Ligi šampiona svoje ekipe, ali i start Srednjeevropske lige.

„Nadam se da će djevojke u šta ne sumnjam, nastaviti sa dobrim partija u Srednjeevropskoj ligi, što je zasigurno jedno novo iskstvo za našu ekipu, ali i korak naprijed“, govori kapiten najtrofejnijeg ženskog odbojkaškog  kluba u BiH.

Dodala je ova perspektivna igračica i povremeni reprezentativac BiH, kako kroz vrijeme oporavka ima samo jedan cilj, da se vrati još bolja i što spremnija.

Povratak Dragutinovićeve može se očekivati tek u samoj završnici sezone, jer povrede kao što su ova zahtjevaju duži oporavak, a prema riječima stručnjaka oko osam mjeseci.