XS
SM
MD
LG

Derventa obilježila uspješnu polusezonu: I na kraju sezone da budemo prvi

Sjajnu polusezonu u kojoj su osvojili jesenju titulu Prve lige Republike Srpske, rukometni klub Derventa obilježio zajedničkom večerom prvotimaca i članove Uprave u jednom derventskom ugostiteljskom objektu.

Ipak, treba reći da su mnogi očekivali nešto drugačiju Derventu nakon ispadanja iz Premijer lige BiH, ali  su igrači  „zasukali rukave“ i pokazali da je Derventa grad rukometa, a sve zahvaljujući novom rukovodstvu kluba koje ima i veliku podršku starih članova Upravnog odbora.

Predsjednik Upravnog odbora kluba Slaven Šmulja istakao je da će se truditi da i u drugom dijelu sezonu nastave u istom ritmu, te i na kraju budu prvi.

„Cilj nam  je da održimo na okupu ovu ekipu što imamo, te da se možda i pojačamo sa jednim ili dva igrača. Do sada je bilo sve na najboljem mogućem nivou i kada je riječ o prvom timu, ali i mlađim kategorijama“, navodi Šmulja.

Slaven Šmulja, predsjednik UO RK Derventa

Napominje Šmulja kako je gotovo kompletan tim iz Dervente i da su svi momci u potpunosti shvatili situaciju na startu lige što je pokazao i rezultat nakon prvog dijela prvoligaškog karavana. Derventa je polusezonu završila sa 9 pobjede i dva poraza, te ističu da nisu baš na startu imali ovolika očekivanja.

“Plan koji smo imali, premašili smo sa ovim rezultatima. Jer nismo očekivali ovo, imajući u vidu da ekipu čine mlađi igrači uz nekolicinu iskusniji koji su igrali i u Premijer ligi. Naravno, očekivali smo da budemo u vrhu, ali ne sa ovakvim rezultatima. Ipak, išli smo korak po korak, utakmicu po utakmicu, što nas je sigurno dovelo tu gdje i jesmo”, rekao je Šmulja.

Igrače je pozdravio i počasni predsjednik kluba Radovan Pazurević izrazivši zadovoljstvo dobrim rezultatima i jesenjom titulom.

“Drago mi je da je ovdje veliki broj mladih igrača. Svi oni su dio tima i ovog uspjeha. Bitno je da vrijedno radite i slušate trenere i rezultati će doći. Lijepo je što smo opet u vrhu i Derventa je opet pokazala da je grad rukometa”, rekao je Pazurević u svom obraćanju.

Radovan Pazurević, počasni predsjendik RK Derventa

Šef struke Dervenćana Milorad Bjelošević osvrnuo se na sami početak sezone, te ponovio ono što je i tada rekao, da vjeruje u ovu ekipu.

“Odlična je polusezona iza nas, a rezultat je jesenja titula. Momci su ozbiljno shvatili i vidjeli da možemo. Nadam se da ćemo imati i neka pojačanja do početka priprema koje planiramo započeti 10. januara naredne godine”, rekao je Bjelošević, dodajući  kako je cilj i na kraju sezone da budu prvi.

Zadovoljstvo odličnim rezultatima nije krio ni kapiten ekipe Zvjezdan Sibinčić, koji je rakao da sada imaju samo jedan cilj, a to je da na kraju sezone budu prvaci.

Druženju igrača i Uprave kluba sa Ukrine, prisustvovali su i zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Polusezona u brojkama

Rukometni klub Derventa je u 11 utakmica u Prvoj ligi RS ostvario 9 pobjeda i dva poraza, oba na gostovanjima u Prijedoru i Bijeljini.

Na tim utakmica postigli su 338 golova, a primili 283 gola, dok je prvi strijelac ekipe Dražen Milinković sa 103 pogodaka. Tokom ovih utakmica, Dervenćani su imali 60 sedmeraca od čega su 48 realizovali, dok su 94 minute imali isključenja.

Pored ovih 11 utakmica, Derventa je odigrala i utakmicu prvog pretkola Kupa RS, gdje su bili bolji od ekipe Sava iz Broda 37:24.

 

 


12 .kolo Prva liga RS
Kotor Varoš 26 : 26 Hercegovina
Kozara 29 : 28 Bijeljina
Mladost 27 : 26 Jedinstvo 2015
Srbac 19 : 24 Prijedor
ORK Borac 31 : 35 Derventa
Višegrad 27 : 24 Kozara Mlijekoprodukt
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Derventa 12 10 0 2 30
2 Hercegovina 12 9 1 2 28
3 ORK Borac 12 8 0 4 24
4 Mladost 12 7 2 3 23
5 Prijedor 12 7 1 4 22
6 Bijeljina 12 7 0 5 21
7 Kozara 12 6 0 6 18
8 Jedinstvo 2015 12 5 0 7 15
9 Kozara Mlijekoprodukt 12 5 0 7 15
10 Višegrad 12 2 1 9 7
11 Kotor Varoš 12 2 1 9 7
12 Srbac 12 1 0 11 3