XS
SM
MD
LG

Lorenco Braun Zvezdin spasilac

Maestralna partija Lorenza Brauna

Košarkaši Crvene zvezde savladali su posle velikog preokreta ekipu Olimpijakosa sa 88:81, u utakmici 15. kola Evrolige. Gosti imali 12 poena prednosti na poluvremenu, ali je Zvezda dobrom odbranom i uz fantastičnu partiju Lorenza Brauna stigla do šestog trijumfa u takmičenju. Naredni meč crveno-beli igraju protiv Zenita u gostima 27. decembra.

Dva lica pokzala je Crvena zvezda u duelu sa Olimpijakosom, u okviru 15. kola Evrolige. Prvo poluvreme bezidejno, bez odbrane i rešenja, drugo –  fanatično u odbrani, precizno u napadu.

Zvezda je posle velikog preokreta savladala ekipu iz Pireja sa 88:81 i zabeležila šesti trijumf i izjednačila se sa rivalom na tabeli elitnog takmičenja.

Lorenzo Braun odigrao je najbolju partiju u crveno-belom dresu, a utakmicu je završio sa 34 postignuta poena i indeks korisnosti 32. Što je mnogo bitnije, poeni Amerikanca dolazili su u pravom trenutku, kada se ekipa mučila.

Olimpijakos je odlično odigrao prvo poluvreme. Čak 48 postignutih poena, za komotnu prednost od 12 poena na velikom odmoru.

Ipak, kako je počela druga polovina utakmice, bilo je vidljivo da su Šakotini momci izašli na teren znatno angažovanije. Odbrana je funkcionisala perfektno, što je i donelo neke lake poene.

Kada se raspucao i Bili Beron, Zvezda je prednost prebacila na svoju stranu i nije je ispuštala do kraja meča.

Uzalud 21 poen Brendona Pola (pet trojki) i MVP učinak Nikole Milutinova (15 poena, 11 skokova, indeks korisnosti 34), Zvezda je bila nezaustavljiva.

Naredni meč u eliti crveno-beli igraju 27. decembra protiv Zenita u Sankt Peterburgu.

Evroliga - 15. kolo:

Petak:

Himki - Žalgiris 83:74
Anadolu Efes - CSKA Moskva 80:81
Crvena zvezda - Olimpijakos 88:81
20.30 Bajern Minhen - Barselona
20.45 Asvel - Alba Berlin

Četvrtak:

Fenerbahče - Zenit Sankt Peterburg 81:84
Makabi Tel Aviv - Panatinaikos 88:79
Olimpija Milano - Valensija 78:71
Baskonija - Real Madrid 55:77