XS
SM
MD
LG

Elena Babić nakon bronze: MEVZA pun pogodaka i veliki iskorak za ekipu

Foto: Omar Turšić

Odbojkašice Bimal Jedinstva u svom premijernom izdanju stigle su trećeg mjesta u Srednjeevropskoj ligi (MEVZA), a 21-godišnji korektor Elena Babić dio je ovog istorijskog uspjeha najtrofejnijeg bh. kluba u ovom sportu.

Brčanke su na fajnl-foru u duelu za treću poziciju savladale su GENI Volej iz Nove Gorice rezultatom 3:1, dok su u polufinalu izgubile od Kalcit Kamnika rezultatom 3:0.

“Veliki uspjeh za nas. Nismo očekivali na počektu lige da možemo ovoliko, ali vjerovale smo u sebe. Po prvi put smo igrale ovu ligu, koja je dosta kvalitetnija od našeg prvenstva. Jednostavno išli smo iz u utakmice u utkamicu, napredovale, što nas je dovelo do fajnl-fora i trećeg mjesta”, kaže Babićeva.

FOTO: ŽOK Bimal Jedinstvo/Facebook (MEVZA treće mjesto)

“Brčanske princeze” su u regularnom dijelu sezone MEVZA lige ostvarile 12 pobjeda i četiri poraza, te su imale priliku da u svom gradu ugoste dosta kvalitetne rivale, što je i Brčake privuklo da podrže ove djevojke.

“Ova liga bila je prava prilika da napokon imamo protivnike kojima se ravnopravno možemo suprostaviti, ali ne podcjenjujući druge timove u BiH. Naši sugrađani su imali priliku da gledaju pravu evropsku odbojku”, kaže Babićeva.

Da su Brčaci imali priliku da uživaju u kvalitetnoj odbojci, govori i podatak da su “princeze” igrale i osminu finala CEV Cupa, gdje su zaustavljene od bjeloruske ekipe Minchanka Minsk.

FOTO: ŽOK Bimal Jedinstvo/Facebook

“Odigrale smo dvije runde ovog takmičenja. Nažalost, nismo uspjele dalje od osmine finala, ali to nas nije omelo da u  MEVZI odradimo odličan posao”, " naglašava 21-godišnja Brčanka i dodaje:

“Igranje Srednjoevropske lige sigurno je dobra odskočna daska za sve djevojke koje imaju želju da nekad u budućnosti nastave karijeru u inostranstvu ili da osjete ponos koji pruža nošenje dresa svoje države.”

Slijedi odbrana titule prvaka države​

Odbojkašice Bimal Jedinstva okreću se sada obavezama u Premijer ligi BiH gdje će igrati mini-ligu za prvaka, zajedno sa djevojkama iz banjalučkog Voleja, koje su takođe učestvovale u MEVZI.

“Slijedi nam ono najvažnije, borba za odbranu titule prvaka države. Nema puno kalkulisanja, naš cilj je jasan, a to je odbrana titule. Neće biti lako, tu je odlična ekipa BL Voleja, ali i Gcaka koji su lideri Premijer lige BiH. Ima tu još ekipa, sve ih respektujemo ali trofej opet dolazi u Brčko", zaključila je članica najtrofejnije bh. ekipe.

Inače, pored trećeg mjesta u MEVZI, “brčanske princeze” su u ovoj sezoni već osvojile Kup Republike Srpske.

FOTO: ŽOK Bimal Jedinstvo/Facebook (Pobjednik Kupa RS)