XS
SM
MD
LG

Bratić: Velika pobeda

Foto: FK Vojvodina

Posle pobede njegovog tima nad Voždovcem, pomoćni trener Vojvodine Vidak Bratić je izjavio da je to veliki trijumf za crveno-bele. Vojvodina je pobedila Voždovac rezultatom 1:2 (1:1), u 24. kolu Super lige Srbije.

- Bilo je ovo jedno od težih gostovanja za Vojvodinu. Voždovac je dobra ekipa, izuzetno vođena, koja zna i hoće da igra, a prošle polusezone nam je nanela vrlo težak poraz na „Karađorđu“. Bili smo svesni gde dolazimo i kakvom timu gostujemo. Utakmica je bila tvrda i čvrsta, a naši momci su ispunili sve ono što smo tražili od njih. Primili smo gol, ali, hvala Bogu, vratili smo se na vreme i mislim da je taj naš prvi pogodak bio presudan. U prvom poluvremenu smo imali nekoliko prilika da preokrenemo rezultat, ali nismo uspeli u tome i zato smo se plašili da nas ne kazne - kaže Bratić.

Ipak, pogotkom Miljana Vukadinovića već u 48. minutu, Voša je došla do preokreta.

- Već na početku drugog dela smo dali drugi gol i kasnije pobedili utakmicu. Meč nije bio naročito lep, iako smo i mi i Voždovac hteli da igramo, pa su zato viđeni golovi i na momente dobar fudbal. Mojim igračima mogu da čestitam na velikoj borbi, zalaganju i velikoj pobedi. Od Voždovca smo imali pretnje da će da nas dobiju, što je naše igrače možda još više podiglo i dalo im dodatnog entuzijazma, te smo zasluženo pobedili. Voždovcu želim mnogo sreće u nastavku sezone - kaže Bratić.

Vojvodina je imala kadrovskih problema pred ovaj meč, s obzirom na to da u sastavu nije bio mladi reprezentativac Mirko Topić, a na klupi nije bilo ni šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića. Zbog izostanka Topića, na poziciji zadnjeg veznog danas je zaigrao Aranđel Stojković, koji inače igra na mestu desnog beka.

- Topić ima problem sa zadnjom ložom, a šef je bio sa nama u hotelu sve do polaska na utakmicu, te je Šarcu i meni dao instrukcije šta da radimo. Ima virus i visoku temperaturu, pa zato nije mogao da dođe na utakmicu. Što se tiče Stojkovića u veznom redu, to je nešto što ćemo koristiti i ubuduće ukoliko ne budemo imali drugog rešenja. Dečko je dobro odigrao i odradio sve ono što smo se dogovorili – rekao je Bratić.

U narednom kolu, Vojvodina će na „Karađorđu“ dočekati ekipu Mladosti iz Lučana.