XS
SM
MD
LG

Kabel bolji od lidera

Foto: H.D.Vujanović

Iza juga Marakane je odigran derbi Prve lige Srbije između, po osvojenim bodovima, dva najuspešnija kluba. Što se Kabel ne nalazi na vrhu kriva je kazna od minus 10 bodova koju su dobili zbog sumnje u nameštanje rezultata na utakmici u Smederevu.
Kabel je imao u prvom poluvremenu više loptu u posedu, igrao čvrsto i tvrdo i na sredini osujetio triling domaćih Odada, Marong, Pobulić. I pored terenske inicijative gostiju, Grafičar je bio taj koji je stvarao šanse. 
Igrao se 16. minut, kada Krstović na centaršut Nikolića reaguje i glavom šalje loptu zamalo kraj gola. Krstović je i u 23. minutu bio najviši u skoku, nažalost ponovo neprecizan. Potom Pobulić u 29. minutu posle prodora Stanojeva, šutira sa oko 18 metara, siguran je gostujući vratar Vukliš.
Kabel je pripretio prvi put u 32. minutu, Mesarović je uputio udarac u sam ugao, a intervencijom se istakao Savić. Pobulić u 37. minutu pronalazi na nekoliko metara od gola usamljenog Krstovića, ali mu je vratar gostiju ušao u šut. Gosti kolosalnu priliku ne koriste u 41. minutu, kada posle udarca iz ugla, Pantelić loptu šalje u gol, a sa same gol linije u polje je izbacuje Stojić i spašava svoj tim.
Odlučujući trenutak se zbio u 60. minutu. Gosti izvode slobodan udarac, u srcu šesnaesterca je najviši u skoku bio Gajić i glavom zakucao loptu pod prečku. Posle postignutog pogotka gosti su zatvorili sve prilaze svom golu i Grafičar bezuspešno završava napade na 20 metara od gola.
A onda u nadoknadi dve zrele prilike za domaće da izjednače, ali prvo Stojić, a minut kasnije i Milovanović bivaju neprecizni i bodovi odlaze iz Beograda. Zaslužena pobeda čvrste ekipe Kabela i sada je na samo 6 bodova iza lidera Grafičara.

GRAFIČAR - KABEL 0:1 (0:0)

STADION: Rajko Mitić - jug veštačka trava. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Šegrt Jovan. POM.SUDIJE: Stanojević Goran i Petković Miroljub. STRELAC. Gajić 60.min (Kabel). ŽUTI KARTONI. Odada (Grafičar), Mandić, Petrić i Kočović (Kabel).
GRAFIČAR: Savić, Stanojev (Pantović), Stojić, Krstović (Milovanović), Marong, Dabić, Nikolić, Eraković, Odada (Fićović), Cvetković, Pobulić.
KABEL: Vukliš, Ilić (Jablan), Petrić, Pantelić (Karać), Petrović, Kočović, Kojičić, Mesarović, Gajić (Izučukvu), Mandić, Govedarica.