XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Radničkog 1923 ponovo u trenažnom procesu

Foto: fkradnicki.com

Fudbalski savez Srbije je uz saglasnost Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 dao „zeleno svetlo“ superligaškim i prvoligaškim klubovima da krenu sa ekipnim treninzima. Fudbalski klub Radnički 1923 je nakon testiranja igrača, članova stručnog štaba i kompletnog kolektiva, od četvrtka krenuo sa treninzima po grupama.

Pod budnim okom šefa stručnog štaba Darka Milisavljevića i njegovih saradnika, „crveni“ su posle pauze od skoro dva meseca ponovo trenirali na stadionu „Čika Dača“. Svi igrači su tokom vanrednog stanja održavali kondiciju putem individualnih treninga u svojim domovima, koji su im znatno olakšali povratak redovnim trenažnim aktivnostima.

S obzirom da Republika Srbija još uvek nije u potpunosti dobila bitku sa virusom Covid-19, treninzi se obavljaju u skladu sa specijalnim instrukcijama koje je izdao Fudbalski savez Srbije, a na osnovu preporuka zdravstvenih institucija. Svi fudbaleri Radničkog 1923, zajedno sa članovima stručnog štaba, pokazali su veliku dozu lične i kolektivne odgovornosti, i bespogovorno su sledili sve propisane mere zaštite.

Kako je epidemiološka situacija u Srbiji iz dana u dan sve bolja, za očekivati je da u narednom periodu dođe do dodatnog popuštanja preventivnih mera, što će u velikoj meri olakšati rad fudbalerima i stručnom štabu, koje već krajem maja očekuje povratak takmičarskim obavezama.