XS
SM
MD
LG

Vlaseničani se družili sa Degenekom

Vjerovatno da nema djeteta koje nije sanjalo o tome da mu u posjetu dođe neka omiljena slavna ličnost. Osnovcima iz Vlasenice taj san se i ispunio. U svojim domovima ugostili su Miloša Degeneka, defanizivca Crvene zvezde.

Miloš Degenek u razgovoru sa osnovcima iz Vlasenice, foto: www.crvenazvezdafk.com


Ovo druženje upriličeno je putem zoom platforme, a najmlađi su sa štoperom crveno-bijelih razgovarali o omiljenom klubu,  o Degenekovoj karijeri, ali i o tome kako đaci provode vrijeme kada su spriječeni da idu u školu i svu komunikaciju obavljaju putem interneta.


Degenek je za naš portal istakao da mu je drago što je imao priliku da provede vrijeme sa djevojčicama i dječacima iz Vlasenice.  


„Meni je jako drago što sam imao priliku da pričam sa učenicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vlasenici. Postavljali su mi divna, životna pitanja, pitali su me za mišljenje o nekim stvarima, što je meni drago da deca pitaju šta ja mislim o nekim stvarima. Meni će ovo značiti, a nadam se i njima. Zahvalio bih im se što su bili sa mnom sat vremena i nadam se da će oni iz ovog razgovora još nešto naučiti i da će im to značiti kad-tad u životu“, istakao je Miloš Degenek, štoper Crvene zvezde.

Učenici OŠ "Vuk Karadžić" u Vlasenici razgovaraju sa Milošem Degenekom


Ivan Pojžak, nastavnik fizičkog vaspitanja i nekadašnji golman FK „Vlasenica“, bio je koordinator ovog neobičnog druženja.
„Imao sam tu čast i priliku da budem moderator ovog susreta sa proslavljenim fudbalerom crveno-bijelih. Degenek je odgovarao na pitanja naših đaka, a svi oni, njih 25 koji su bili na ovom sastanku, imali su priliku da se uključe i razgovaraju sa njim. Osim najmlađih navijača našeg najtrofejnijeg kluba, učestvovalo je i nekoliko mladih navijača Partizana, a nadam se da su i oni zadovoljni odgovorima koje su dobili. Sva pitanja su bila izuzetno odmjerena, fer i korektna, i ponosan sam na đake kakako su se pokazali“, kazao je Pojžak i dodao da i njemu ovaj „susret“ sa Degenekom mnogo znači, a djeci naročito.


Najzaslužniji za upoznavanje mladih Vlaseničana sa čuvenim Zvezdinim štoperom su navijači crveno-bijelih koji su u Vlasenici početkom godine formirali svoje udruženje.


„Iako još uvijek nismo završili sve formalnosti oko registarcije, mi smo jedno od najaktivnijih udruženja navijača u okviru FK Crvena zvezda. Sa klubom imamo odličnu saradnju i iz nje je proisteklo ovo druženje naših osnovaca i Zvezdinog prvotimca.. Kraj maja i početak juna je vrijeme kada se prisjećamo jednog od najvećih uspjeha našeg kluba, titule evropskog prvaka u Bariju, i drago mi je što su naši omladinci baš sada imali priliku da razgovaraju sa prvotimcem šampiona Srbije. Sigurno je da će sličnih akcija biti i ubuduće“, obećao je Dušan Stanimirović vlaseničkog Udruženja navijača Crvene zvezde.


Fudbalski klub Crvena zvezda je i u vremenu pandemije korona virusa pokazao da misli na svoje navijače širom Srbije, a najnovija akcija koju provode je razgovor prvotimaca ovog kluba sa osnovcima iz Republike Srpske.