XS
SM
MD
LG

GFK Dubočica vratila svoju decu i pojačava se sa proverenim prvoligaškim igračima

GFK Dubočica Leskovac - foto Vladica Cekić

U novom prvoligašu GFK Dubočici nemaju vremena ni da se raduju, koliko ih čeka posla kako bi sve doveli u red i spremno dočekali start prvenstva. Ambiciozni direktor Vladica Cekić, kome pripadaju velike zasluge za kam-bek leskovačkog fudbala, pun je planova, kako na igračkom, tako i na strukturnom planu.

- Pauza je bila preduga i u igri je bila opcija "A" i "B", odnosno u zavisnosti u kojem ćemo rangu zaigrati. Počeli smo sa radom još polovinom juna sa domaćim igračima. U saglasnosti sa novim trenerom Aleksandrom Kuzmanovićem, koji je ranije radio u Radničkom iz Niša i Pirota, evidentirali smo naše nekadašnju decu koja su igrala rasuta po brojnim klubovima, stupili u kontakt i posle plodonosnih razgovra vratili ih u Leskovac. Da pomenem Dušana Mladenovića i Ivana Milića i još nekolicinu. Pored njih, kontaktirali smo 7-8 proverenih prvoligaških igrača i čekali rasplet. Kada smo dobili potvrdu da smo prvoligaši, obnovili smo kontakte u uveliko razgovaramo oko uslova za njihovo angažovanje - navodi prvi operativac GFK Dubočice i kaže da će se i stručni štab pojačati. Za sada Kuzmanoviću pomaže Zoran Mitrović, ali će biti pridodata još trenera.

U novom prvoligašu još nisu doneli konačnu odluku oko odlaska na visinske pripreme, niti su zakazali pripremne utakmice. Sve će biti poznato u toku nedelje, kao i lista pojačanja. Leskovčanima velika briga je dotrajali stadion koji je bio u planu za rušenje i gradnju novog, ali je pandemija sve to odložila i ostavila za neka sretnija vremena. Sportski objekat se mora privesti nameni i ispuniti stroge uslove nadležnih organa, koji će u narednom periodu obići stadion, evidentirati nedostatke, i naložiti do kojeg roka ih moraju otkloniti kako bi Leskovčani mogli da gledaju prvoligaške utakmice. Nezavisno od toga, zaposleni u klubu su počeli sa sređivanjem i krečenjem enterijera, svlačionica, kancelarija... Na kraju treba dodati da bez podrške Grada ni GFK Dubočica ne bi se vratila u društvo prvoligaša posle 17 godina.