XS
SM
MD
LG

Mekalum i Nurkić odveli Portland u plej of

Foto: USAToday

Košarkaši Portlanda, poslednji su učesnici plej ofa. Blezersi su u plej inu savladali Memfis sa 126-122.

Portland je poveo 4-0 na početku meča a Memfis je promašio prvih pet šuteva. Kasnije su uhvatili ritam i poveli. Međutim, sredinom prvog perioda Portland je uhvatio sjajan napadački ritam. Serijom 14-2, došli su do 15 poena prednosti. Na kraju je Portland dobio prvi period sa 31-19. Na startu drugog perioda razigrali su se Kajl Anderson i Jonas Valančiunas. Litvanac je uništavao pod košem Vajtsajda a sjajno ga je pratio i Anderson. 

Zahvaljujući njima, Memfis je došao do preokreta. U završnici prvog poluvremena razgoropadio se Jusuf Nurkić. Dominirao je u skoku, poentirao na razne načine i donio je šest poena prednosti Portlandu na poluvremenu.

Na startu drugog poluvremena gledali smo sjajnu košarku. I jedni i drugi su bili raspoloženi a Portland je održavao vodstvo. Međutim, Memfis se nije predavao. Zahvaljujući Morentu i Bruksu, došli su do preokreta. Pokušavao je Portland da vrati vodstvo ali u završnici trećeg perioa ukazao se Brendon Klark sa četiri trojke. Na kraju je Memfis ušao u poslednji period sa vodstvom 94-89.

I u poslednjem periodu gledali smo sjajnu košarku. Odžravao je Memfis vodstvo dugo ali Portland nije odustajao. A onda je na scenu stupio Si Džej Mekalum. Pogodio je dvije trojke i dvojku sa poludistance te je donio vodstvo Portlandu. Pri vodstvu Portlanda 119-116, Melo Entoni pogodio je trojku iz kornera za +6. Memfis je pokušao sve ali nisu se mogli vratiti.

Lilard je predvodio Portland sa 31 poenom, Mekalum je dodao 29 a Nurkić je imao brutalnu partiju sa 22 poena i 21 skokom. Sa druge strane, Morent je imao 35 poena a Valančiunas 22 poena i 17 skokova.

Portland seriju sa Lejkersima počinje u noći sa utorka na srijedu od 3h.