XS
SM
MD
LG

Dragana Vrsajko karijeru nastavlja u Sani

Dragana Vrsajko nova igračica Sane

Dragana Vrsajko nova je igračica Sane 2014 iz Sanskog Mosta, ekipa koja će takmiči u Prvoj ženskoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a ona je ujedno i veliko pojačanje za ovaj tim.

Dvadesetčetvorogodišnja vezna fudbalerka je prethodnih pet godina igrala u Lokomotivi Brčko, za koju je upisala 76 utakmica, postigla 18 pogodaka i imala 36 asistencija. Takođe, sa popularnim 'lokosicama' bila je vicešampion države, te osvojila Kup Republike Srpske i igrala finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Pored Lokomotive, u karijeri je još nastupala za Mladost Novi Grad tri godine i Željezničar iz Bosanske Krupe jednu polusezonu. Dragana Vrsajko je nedavno u svojoj prvoj zvaničnoj utakmici za Sanu postigla i pogodak.

- Što se tiče djevojaka u Sani stvarno su dobre i ima ih dosta talentovanih, jako su mlade, ali na čelu sa predsjednikom Damirom mislim da možemo napraviti jedan dobar rezultat, kao i sa trenerom Besimom. Lijepo su me prihvatili, kao i ja njih, tako da mogu da kažem da su moji utisci odlični, rekla je Dragana Vrsajko, te dodaje:

- Važno je napomenuti da je Lokomotiva znala da ću ja preći u Sanski Most, a razgovor sa predsjednikom kluba, Borom Tošićem, sporazumno je pao dogovor da pređem u Sanu i da im pomognem da probaju da uđu u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine.

Iskusna veznjakinja za kraj je poručila

- Prvo očekujem da svi ostanemo zdravi, a Lokomotivi želim sve najbolje u nastavku sezone, ja uvijek kada sam bila daleko, bila sam uz svoj tim. Razlog zašto nisam pristala da igram Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine na poziv drugih klubova, jeste da ne igram protiv svojih 'lokosica', zaključila je Dragana Vrsajko.

Debitantski nastup krunisala golom


Sana 2014 1 : 1 Željezničar 2011
Mladost 0 : 2 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FK Sloboda 10 8 1 1 25
2 Sana 2014 10 6 3 1 21
3 Željezničar 2011 10 4 1 5 13
4 Čelik 10 4 0 6 12
5 Mladost 10 3 0 7 9
6 Sloboda 10 2 1 7 7