XS
SM
MD
LG

Iskra trijumfovala protiv Modriče

Iskra uzela tri boda

Fudbalerke Iskre iz Bugojna opravadale su ulogu favorita u meču četvrtog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine, pošto su pobjedile ekipu Modriču rezultatom 3:0.

Tim sa Jaklića je ovim trijufom stigao do druge prvenstvene pobjede ove sezone, uz dva izgubljena meča, a izabranice Samira Vrbana odigrale su dobar meč i zasluženo ostavile tri boda kući.

Iskra je dobro započela susret, kada je u desetoj minuti Forić zaprijetila golmanici Obradović, ali njen udarac brani igračica Modriče. Nekoliko minuta kasnije Forić je još jednom mogla ugroziti gol Modriče, no ostalo je 0:0. Ipak, nalete Iskre, gostujuća ekipa nije mogla izdržati, pa je domaćin poveo sa 1:0. Mevlida Forić je iz okreta fantastičnim volejom postigla pogodak, a to je bio i konačan rezultat prvog dijela igre.

U nastavku meča, Iskra odlučna da postigne još neki pogodak i privede mirno utakmicu kraju, dok se Modriča dobro i organizovano branila, te rijetkim kontrama pokušavala da nešto uradi više ispred gola domaćina. Bugojanke su došle do novog pogotka u 78. minuti nakon što je korner izvela Rahmanović, a najbolja u skoku bila je Bojanić i sigurno pospremila loptu u mrežu za 2:0. Konačan rezultat utakmice postavila je Sanela Mlivo u 85. minuti nakon asistencije Samre Bajrić.

Elma Basara, pomoćna trenerica Bugojanki istakla je da su odigrali veoma dobru utakmicu.

- Što se tilče utakmice, mislim da možemo da budemo zadovoljni. Odigrali smo jako dobro i zasluženo osvojili tri boda. Nije bilo niti malo lako za igrati, ali mi smo jednom hrabrom i odlučnom igrom željeli da dođemo do trijumfa i to smo Bogu hvala ostvarili. Mislim da sve ono što smo radili kroz ovu sedmicu i ono što nismo uspjeli iskoristiti u Mostaru, da nam se o vratilo ovaj vikend, tako da na nama je da nastavimo da radimo i da se što bolje pripremamo za naredne susrete.

Takođe, Mevlida Forić, fudbalerka Iskre zadovoljna je nakon osvojena tri boda.

- Odigrali smo jednu stvarno fer i korektnu utakmicu, gdje smo dale svoj maksimum i osvojile tri boda, tako da možemo biti itekako presrećni zbog toga. Ovo nam je podstrek da radimo još bolje i više. Naravno, drago nam je zbog tri boda, ali mi idemo utakmicu po utakmicu i već se okrećemo narednoj utakmici protiv Radnika u Bijeljini, dodala je Mevlida Forić, strijelac prvog gola.

ŽNK Iskra Bugojno - ŽFK Modriča 3:0 (1:0).
Stadion: Gradski u Donjem Vakufu.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Aldin Softić (Zenica).
Pomoćnici: Tamara Došen (Prijedor), Goran Ilinčić (Prijedor).
Žuti kartoni: Modriča (Simić, Škahić, Karić, Lazić).
Crveni karton: Maja Simić u 90. minutu (Modriča).

Iskra: Begić, Bajrić, Bašić, Lukić (od 88. Behrem), Mujkić (od 63. Mlivo), Mujagić, Rahmanović, Duvnjak, Bojanić, Forić, Haračić.

Trener: Samir Vrban.

Modriča: Obradović, Karić, Stokić, Muratović, Milošević, Simić, Lazić, Hasić, Mustafagić, Okanović, Škahić.

Trener: Drago Svitlica.

Igračica utakmice: Samra Bajrić (Iskra Bugojno).


Iskra 3 : 0 Modriča
Fortuna 0 : 5 Banja Luka
SFK 2000 2 : 0 Lokomotiva
Emina 3 : 0 Radnik Bumerang
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 4 4 0 0 12
2 Emina 4 3 0 1 9
3 Lokomotiva 4 2 1 1 7
4 Banja Luka 4 2 0 2 6
5 Iskra 4 2 0 2 6
6 Radnik Bumerang 4 2 0 2 6
7 Fortuna 4 0 1 3 1
8 Modriča 4 0 0 4 0