XS
SM
MD
LG

Zrinjski pregazio Slaviju, Borac Ruidar

Nekoliko dana nakon preuzimanja ekipe Tuzla Cityja, Nermin Bašić je danas imao debi na klupi Nebeskoplavih. Osmina finala Kupa BiH, neugodni Radnik gost Tušnja i prolaz dalje mlađeg tuzlanskog premijerligaša rezultatom 3:1.

Očito je svježa trenerska krv brzo urodila plodom jer je Tuzla slavila trijumf 2:1 (1:0).Od samog početka meča domaćini su nametnuli svoj stil igre protiv defanzivno orjentisanih Semberaca. Nakon dobrih prilika Ubiparipa u 16 – oj, te Maksimovića i Barišića (29' i 30'), mreža Radnika se zatresla u 34. minuti. Nukić je sjajno prošao po desnoj strani i snažno prizemno centrirao na drugu stativu. Tamo je loptu neometan dočekao Maksimović i sproveo je u mrežu gostiju.

Vrlo brzo nakon predaha Tuzla postiže drugi gol. Ubiparip se našao u izvrsnoj situaciji, te neometan sa vrha šesnaesterca volejom šalje loptu u donji desni ugao golmana Radnika Kačavende. Domaći tim je kontrolisao situaciju na terenu, a Radnik je tek nakon dva primljena gola krenuo nešto ofanzivnije.

Stvari su se zakomplikovale u 65. minuti. Duga lopta Radnika, neuspjela ofsajd zamka domaćina i Motika istrčava sam pred Fejzića. Golman Tuzle je istrčao, Motika prebacuje loptu preko njegove glave i trese praznu mrežu Tuzle za 2:1.

Bili su to trenuci kada je Radnik zaigrao mnogo bolje i opasnije. Vrlo brzo su u još par navrata imali dobre prilike, no Šarić je traljavo šutirao.

U 75. minuti na drugoj strani i Crnkić je u dobroj prilici, no njegov udarac brani Kačavenda.

Do kraja meča Radnik je krenuo na sve ili ništa, ali nisu uspjeli doći do poravnanja, dok je Tuzla City uspjela postići i treći pogodak, te ostvariti plasman u četvrtfinale ubjedljivom pobjedom 3:1.

Uz izuzetak utakmice između Veleža i Širokog Brijega, danas je odigrano svih sedam utakmica osmine finala Kupa BiH. Pored Krupe i Sarajeva, odnosno Željezničara i Goražda te Tuzla Cityja i Radnika, svoje su mečeve igrali i sljedeći timovi:

FK Velež - FK Klis Buturović Polje 0:2
FK Rudar Kakanj - FK Borac 1:6
HŠK Zrinjski - FK Slavija 4:0