XS
SM
MD
LG

In memoriam Predrag Peđa Кovačević

Predrag Peđa Kovačević

Sada, kad se spustila strašna zavjesa smrti, shvatamo da je to bilo ime i prezime za drugarstvo i ljudsko bratstvo, okovano beskrajnim prijateljstvom i čovjekoljubljem. 

Profesor po mjeri pameti i znanja, šarmer i dobročinitelj u duši, takvi su uvijek posebni. Matematičar i pedagog oboje želio da bude na najvišem mogućem nivou – i uspio je! Baš kao što uspijevaju izuzetno talentovani ljudi što je, uistinu, Predrag Peđa Kovačević i bio. Svoje profesorsko angažovanje, doživljavao je, i tako se ponašao, kao da je to umjetnost istine.

Predrag Peđa Kovačević!

Bio je sve: predvodnik i zaštitnik svoje porodice, pedagog od formata, omiljen među studentima, glas razuma u politici, govoreći da je poštenje najbolja politika, skromnost u životu…

Prijatelj svima nama, ističući uvijek i svugdje da je prijateljestvo naše najbolje ogledalo, govorio bi – čovjek je stvoren za sreću!


Kao malo ko, sa najvećom ocjenom položio je težak ispit – umijeće života!

Jednostavno, u svemu i u svakome tražio je ono dobro i časno, licem u lice susretao se sa realnim životom dok je radio, između ostalog, i kao direktor Sporrske dvorane Borik i ostao upamćen kao čovjek koji je sportistima otvorio sva vrata ovog zdanja. Takvu odanost sportu nikad niko prije njega nije pokazao kao vodeći čovjek hrama banjalučkog sporta i nije čudo što su ga cenili i poštovali rukometaši, košarkaši, bokseri, karatisti, džudisti… Istu takvu energiju ispoljavao je i kao univerzitetski profesor… 

Slava ti i hvala.