XS
SM
MD
LG

Efikasno kolo nakon kojeg je Njuport i dalje prvi, katastrofa Boltona

Foto: Newport

Ovog vikenda odigrano je 16. kolo u Ligi 2. Njuport je sačuvao prvo mjesto dok je kolo obilježila katastrofa Boltona.

Bolton je ušao u seriju dobrih rezultata. Dočekali su Port Vejl i nadali se nastavku te serije. Međutim, ekipa Port Vejla ih je ponizila. Gosti su poveli golovima Oželekea i Legea sa 2-0 a Džons je smanjio na 2-1. Golom Konlona, gosti su na odmor otišli sa 3-1. Golovima Montne, Vordala i Smita, došli su do velikih 6-1. Dojl i Ajsgrov su samo ublažili poraz Boltona.

Njuport je savladao Morkamb sa 2-1 i ostao lider. Poveli su golom Ejmonda da bi Gomeš pogodio za 1-1. Pobjedu Velšanima donio je Dolen. Kembridž polako ali sigurno posustaje dok je Oldem sve bolji. Savladali su Kembridž u gostima sa 2-1. Golove za goste dali su Mekaleni i Mekemont da bi Malin pogodio za domaće. 

Fantastičan meč odigrali su Čeltenam i Eksiter. Kolins je doveo goste u vodstvo da bi Lojd, Mej i Serkomb donijeli preokret domaćima. U nastavku susreta Džej je smanjio na 3-2 da bi Vilijams pogodio za 4-2. Lov je dao novu nadu gostima ali je Bojl postavio konačnih 5-3.

Sjajan meč viđen je i u duelu Mensfilda i Kraulija. Domaći su poveli preko Svinija da bi u nastavku gostima preokret donio Voters sa dva gola te Delson sa jednim golom. Ipak, Lapsli i Kuk pogodili su za 3-3 i bo svog tima.

U ostalim utakmicama postignuti su sledeći rezultati. Salford je savladao Beroua u gostima 1-0 baš kao i Forest Grin ekipu Herogejta. Skantorp je dobio Lejtona sa 2-0. Stivenejdž i Sautend odigrali su 0-0. Kolčester je dobio Grimsbija sa 2-1 a Volsol Tranmerea u gostima sa 3-1.

Njuport je prvi sa 33 boda, Čeltenam ima bod manje a Forest Grin i Karlajl imaju po 29. Bradford je na dnu sa 13 bodova dok Sautend ima samo šest bodova.