XS
SM
MD
LG

Najava 14. kola Premijer lige

Foto: Premier League

Englezi su ušli u ludi ritam i nema više prostora za odmor. Pred nama je novo kolo i to 14.  po redu.

Kolo u subotu otvaraju Kristal Palas i Liverpul. Ekipa Roja Hodžsona zaredala je sa dobrim rezultatima u poslednjih par mečeva te može rasterećeno ući u ovaj meč. Sa druge strane, Liverpul je dobio Totenhem u prošlom kolu te su se sada izdvojili na prvom mjestu. Favoriti su u ovom meču i trebali bi ga dobiti. Da li će tako i biti, saznaćemo u subotu od 13:30h.

Od 16h igra se možda i najzanimljiviji susret kola. Sautempton dočekuje Mančester Siti. Soton igra fantastičan fudbal ove sezone i trenutno se nalaze u vrhu tabele. Pored sjajnih rezultata i igra im je odlična. Siti se dosta muči i nikako da uhvate pravi ritam. Ipak, ovaj meč bi mogao biti taj u kome će proraditi jer Sautempton izlazi visoko a to je rizično kada igrate protiv Sitija.

Od 18:30h Everton dočekuje Arsenal. Everton je u sjajnom ritmu budući da su dobili Čelsi i Lester u prethodna dva kola a nisu primili gol. Arsenal se muči i ne vidi se izlaz iz mračnog tunela za ''Topdžije''. Ovo će biti interesantan meč iz više uglova a jedan je i taj da će Arteta voditi Arsenal protiv bivšeg tima. Everton je ranije znao biti mušterija Arsenala ali saa je teško bilo šta očekivati od Arsenala. Svakako, ovo je meč gdje ne treba očekivati mnogo golova.

Od 21h igraju Njukasl i Fulam. Njukasl igra promjenjivo ali se nalaze u sredini tabele i generalno se Brusu i ne može dosta toga zamjeriti. Sa druge strane, Fulam igra sve bolje i bolje a ključna promjena bila je kada je Parker odlučio da Mitrović ne bude starter. Njukasl jeste favorit ali ni blizu kakav bi bio da se meč igrao prije recimo dva mjeseca.

U nedelju program otvaraju Brajton i Šefild u 13h. Brajton i dalje igra sjajno ali i dalje ima malo bodova. Šefild djeluje kao idealna šansa za popravljanje situacije jer gosti imaju samo jedan bod. Po svemu bi morao Brajton ovo dobiti jer igraju vidno bolji fudbal a vidjećemo da li može Vajlder napraviti neki podvig u ovom kolu.

Od 15:15 igra se derbi kola. Totenhem dočekuje ekipu Lestera. Totenhem u meč ulazi sa bodom prednosti i željom da prednost pobjedom poveća. Murinjo se uzda prije svega u odbranu i tandem Son-Kejn. Lester u poslednje vrijeme bolje igra u gostima pa se nadaju nastavku te serije. Ne napadaju često toliko pa znaju i iz kontre doći do bodova, kao protiv Šefilda. Zato će ovde biti opasni ako ne napadnu Totenhem. Ako napadnu, realno je da ih Totenhem odradi na ''Murinjov način''

Od 17:30h sastaju se Mančester Junajed i Lids. Ekipe koje su igrale dosta velikih mečeva, sastaju se nakon nekih desetak godina, kada je Lids u FA Kupu izbacio Junajteda. Junajted je ušao u seriju mečeva bez poraza u ligi mada i dalje to nije neka briljantna igra. Lids igra hrabro sa svima i ne treba čuditi ako tako hrabri urade nešto ovde. Čak i djeluje da neće izgubiti ovaj meč.

Od 20:15h sastaju se Vest Brom i Aston Vila. VBA je otpustio Bilića i doveo Sema Oloredajsa za trenera u nadi da će se spasiti. Vila sa druge strane bolje igra u poslednje vrijeme u gostima a  ruku na srce dosta su kvalitetniji. To bi trebali opravdati na terenu i doći do pobjede.

U ponedeljak nas čekaju dva meča. Od 18:30h sastaju se Barnli i Vulverhempton. Ako neki meč treba propustiti, to je vjerovatno ovaj jer baš miriše na nekih 0-0 i prilično dosadan meč. Bar je u najavi tako.

Mnogo interesantnije bi trebalo biti od 21h. Čelsi će dočekati Vest Hem u londonskom derbiju. Čelsi je upisao dva poraza zaredom i sada se moraju ''vaditi'' u ovoj utakmici a Vest Hem igra jako dobar fudbal ove sezone i sigurno Čelsiju neće biti lako. Nekako djeluje da nas ovde čeka dosta golova ali i pobjeda Čelsija.