XS
SM
MD
LG

Zvezdin omladinac zablistao na Banjici

Martin Novaković, FK Rad (svetliji dres, u sredini) - foto: lična arhiva/arhiva kluba

Zvezdin dojučerašnji omladinac, Martin Novaković (19), od letos se nalazi na pozajmici u Radu i sudeći po igrama protekle jeseni izgleda da je pogodio pravu sredinu. Mladost nije bila prepreka da mu nekoliko trenera koji su prodefilovalio na Banjici ukažu poverenje. Od 13-14 utakmica, koliko je oblačio plavo-plavi dres, na devet je odigrao svih 90 minuta.

- Ovo mi je bila premijerna sezona u seniorskoj konkurenciji i iskreno moram biti zadovoljan, uprkos slabijim rezultatima ekipe. U tome vidim dodatni stimulans da još marljivije radim i vredno učim. To je moj prevashodni cilj i fokusiran sam na izvršenje svakodnevnih obaveza. Česte smene trenera nisu se bitnije odrazile na moj tretman, na kraju svaki stručnjak traži isto od mladog i talentovanog igrača, a to je mnogo rada i zalaganja na treninzima i utakmicama. Svi trener nisu isti i svaki donese nešto novo. Milanović insistira da se pas igrom dođe do prednosti, a ne dugim i dubinskim loptama - kaže najmlađi igrač "građevinara", koga odlikuje dobra tehnika, solidna brzina, pregled igre i, kako reče, ubuduće mora više raditi na duel igri, skoku i fizičkoj spremi.

Za razliku od individualnog učinka, kao ekipa se nisu proslavili. - U nekim situacijama,  kaže on, nismo imali dovoljno sreće. Mišljenja sam da imamo odličan tim kome je mesto u sredini tabele a ne u opsnoj zoni. Trener Milan Milanović nije tako široke ruke kada su pohvale u pitanju i napominje da je pred Novakovićem mukotrpan rad i mnogo dokazivanja. - Ima potencijal i tek treba da napravi iskorak u karijeri. Dobar je tehničar što se traži od veznog igrača, dobro trči i često dođe u šansu i nađe se u poziciji da ugrozi protivnički gol - bio je kratak u zapažanjima Milanović.

Novakvić je ponikao u Timoku iz Zaječara, sa 12 godina, lovac na talente, čuveni Trbojević odveo ga je u Partizan. Dogurao je do omladinaca i neočekivano se našao u komšiluku u Ljutice Bogdana i obukao crveno-beli dres. Mladi vezista i levi spoljni ofanzivac upisao se među malobrojnih igrača koji su nosili dres dva ljuta rivala.