XS
SM
MD
LG

Lorenco Kalegari na pozajmici u Javor Matisu

Foto: FK Javor Matis

Nekadašnja nada Pari Sen Žermena i francuskog fudbala Lorenco Kalegari u prolećnom delu sezone igraće na pozajmici u Javoru. To nije sve od vesti iz Ivanjice. U međuvremenu su prodali kapitena Nedeljka Piščevića letonskoj Rigi za obeštećenje od 100.000 evra.

Piščević je u poslednje dve sezone bio jedan od najboljih igrača u sastavu Igora Bondžulića, a jesenas je odigrao 21 utakmicu u dresu kluba sa Stadiona kraj Moravice.

Dolazak Kalegarija potvrdio i trener Ivanjičana Bondžiulić.

"Očekujem da nam se Kalegari brzo pridruži na treninzima. Jesenas je igrao zajedno sa bivšim napadačem Javora, Nikolom Petkovićem", rekao je strateg Javora.

U pitanju je igrač koji pokriva pozicije defanzivnog i centralnog veziste, a predstavljao je veliku nadu "zlatne generacije" PSŽ-a, koja je 2016. godine bila prvak Francuske i igrala finale omladinske Lige šampiona. Prošao je sve mlađe generacije Trikolora, a o tome koliko se ozbiljno računalo na njega i na Parku prinčeva potvrđuje i činjenica da je u julu 2015. godine potpisao profesionalni ugovor sa Parižanima, a u novembru 2016. godine debitovao je za prvi tim Svetaca u meču Lige 1 sa Anžeom. Tokom letnjih priprema 2016. godine zabeležio je nastupe u svim prijateljskim utakmicama PSŽ-a, uključujući i one protiv Real Madrida i Intera.