XS
SM
MD
LG

Gacko ili Bimal?

Odbojkašice Gacka u nedjelju u svojoj dvorani, dočekaće ekipu Bimal Jedinstvo u finalu Kupa BiH, a to je bio razlog za konferenciju za novinare koja je danas održana u Sali skupštine opštine Gacko.

Medijima su se obratili načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković, predsjednik kluba Željko Tepavčević, trener ekipe Saša Slijepčević, te kapiten tima Helena Popović. Od gostiju iz Saveza, prisustvovali su Miloš Jelčić i Marko Toholj.

Prvi čovjek grada, dr Ognjen Milinković, naglašava da je velika stvar za naše mjesto što se titula Kupa BiH odlučuje upravo u Gacku. Dodaje da će u nedjelju biti divna sportska predstava, uz fer i korektnu atmosferu.

„Veliko je zadovoljstvo što se jadan ovako veliki sportski događaj održava u našem gradu. Prevashodno veliku zahvalnost dugujemo našim odbojkašicama, koje godinama postižu zapažene rezultate na ponos Gacka. Hvala im još jednom jer se Gacko na najljepši mogući način promoviše kroz sport. Svakako, hvala i Odbojkaškom savezu BiH koji je nama dodijelio domaćinstvo. Opština Gacko i kabinet Načelnika na čelu sa mnom stajaće uvijek iza dobrih stvari kao što je ova nedjeljna“, rekao je načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Milinković.

U klubu su optimisti da mogu odigrati kvalitetnije nego u prvenstvenom meču protiv Brčanki. Svakako, poručuju, čast i privilegija je organizovati ovakvo nešto, ali i obaveza da sve bude bezprijekorno.

„Želio bih da se zahvalim Odbojkaškom savezu BiH (OSBiH) koji su nam dodijelili da budemo domaćini finala Kupa BiH. Kao što vam je poznato ŽOK Gacko već godinama igra finala Kupa BiH, jednom nam je to i pošlo za rukom da osvojimo, nadam se da ćemo taj rezultat iz 2014. godine i ponoviti ovdje u Gacku“, kazao je predsjednik kluba Željko Tepavčević, koji je naglasio da će se ŽOK Gacko potruditi kao i uvijek do sada da budu dobri domaćini.

Trener Gačanki Saša Slijepčević i kapiten Helena Popović saglasni su u jednom, da će ostaviti srce na terenu, pa vjeruju u pozitivan ishod. Popovićeva naglašava da je velika šteta što će tribine biti prazne, jer su one „sedmi“ igrač Gacku godinama.

Miloš Jelčić, član Upravnog odbora OS BiH istakao je da se raduje da je i Gacko, odnosno Hercegovina prvi put dobila organizaciju finala Kupa BiH.

Podsjećamo, finale Kupa BiH, igra se u nedjelju od 14.30 časova pred praznim tribinama, ali uz direktan prenos na BHT1.