XS
SM
MD
LG

Bimal poravnao na 1:1 u finalnoj seriji

bimal jedinstvo - Bl Volej

ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko i Univerzitetski odbojkaški klub Banjaluka Volej odigrali su u dvorani Magnet u brčanskoj Gimnaziji drugu utakmicu finala Play offa Premijer lige Odbojkaškog saveza BiH u ženskoj konkurenciji. 

Banjalučanke su pobijedile u svom gradu 3 : 0 po setovima: 25 : 23, 25 : 17 i 25 : 29. Drugu utakmicu su sinoć ovi klubovi odigrali u Brčkom.

Pobijedio je ŽOK Bimal-Jedinstvo 3 : 1 po setovima 25 : 16, 25 : 17, 27 : 29, 25 : 22 i 25 :12. Utakmica je trajala efektivnih 111 minuta. Rezultat u pobjedama je sada 1 : 1. Treću utakmicu će odigrati ova dva kluba danas (subota) od 19 sati, a pobjednik će biti proglašen za šampiona Premijer lige odbojkašica BiH za sezonu 2020./2021. uz uručenje velikog pobjedničkog šampionskog pokala i zlatne medalje, dok će srebrene primiti poražena ekipa finala Play offa.

Poslije utakmice kojoj je nazočio gospodin Alija Fatić, predsjednik OS BiH, za naš radio trenerica ekipe Banjaluka Volej Radmila Marković, inače Brčanka je izjavila :

„Čestitam ekipi ŽOK Bimal-Jedinstvo iz Brčkog koja je pokazala i ovom utakmicom zašto su sve ove godine šampioni. Moja ekipa se slomila u prvom setu, drugi je bio naš, a ostala dva pokazala su da je Bimal-Jedinstvo više željelo ovu pobjedu. Sada smo u jako nezavidnoj situaciji. Težit ćemo u trećoj utakmici da odigramo približno kao što smo odigrali u Banjaluci. Želim disciplinu u igri jer je na ovoj drugoj nije bilo. Domaćini su odigrali hrabrije od nas to i pokazuje rezultat.“

Smail Pezreović, glavni trener ŽOK Bimal-Jedinstvo čija je ekipa izjednačila rezultat i skinula sa odbojkašica imperativ pobjede ističe:

„To je sada najbitnije, jer je ova naša ekipa mlada. To su djevojke od 20 godina. Njima je poraz u Banja Luci jako teško pao. Naglašavam, to je prvi poraz uj sezoni. Nisu naučile da gube, pogotovu u play offu. Minulih šest dana bilo je jako teško raditi na psihološkom planu sa željom da vratimo ekipu u ranije stanje. Ova energija večeras, ova kvaliteta, ako to ponovimo u trećoj utakmici nema razloga da brinemo.“

Ovu sa više aspekata važnu pobjedu ostvarile su: Elena Babić, Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Irena Vukoje, Žana Dragutinović, Sara Glibić, Matea Vujičić, Ajla Hadžić, Manuela Dragović, Katarina Popović, Iljana Kojić.

 Izvor:radio Brčko