XS
SM
MD
LG

Borac u polufinalu Kupa BiH

ŠIROKI BRIJEG – U Širokom Brijegu su verovali da će domaćin stići do trijumfa i polufinala najmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH. Ipak, u Borcu su verovali u uspeh, a ko veruje taj i dobija.

Izabranici Marka Maksimovića delovali su mnogo čvršće i kompaktnije, a istovremeno i mnogo hrabrije, te su igrali visoki presing i nekoliko puta su na taj način oduzimali domaćima lopte u opasnoj zoni.

Borac je do prednosti stigao u 28.minutu. Borac je stigao do vodstva u 28. minuti, kada je odlično poslužen Stojan Vranješ koji rutinski pogađa cilj. Četiri minuta kasnije usledila je nova greška domaćih koju kažnjava Almedin Zilkić i prednost gostiju čini kapitalnijom. U nastavku je viđeno malo igre, ali u 64.minutu Ivana Ikića saliće Đorđe Ćosić, a šut Alena Jurilja sa „bele tačke“ zaustavio je pouzdani Nikola Lakić. U poslednjim trenucima utakmice kazneni udarac dosuđen je i za goste, ali je šut Dejana Melega sa 11 metara odbranio Martin Zlomislić. Bolji tim je pobedio i slavio, zasluženo otišao dalje. Borac je na korak od finala…

¼ finala Kupa BiH: Široki Brijeg – Borac 0:2 (0:2)

Stadion: Pecara. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Mulahasanović(Sarajevo) . Strelci: Vranješ u 28.i Ziljkić u 32.minutu. Žuti kartoni: Obšivač, Majić(Široki Brijeg),Ćosić, Subić(Borac). Crveni karton: Frano Hrkač(pomoćni trener Š.Brijega) u 58.minutu.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić , Medić (od 90.min.Grgić ), Obšivač , Čuljak , Jurilj (od 71.min. Maganjić ), Stanić , Vukoja (os 71.min.Majić ), S.Jurić (od 58.min.Šabić ), Begić ,  M. Jurić , Ikić .

BORAC: Lakić , Uzelac  , Ziljkić (od 70.min.Meleg ), Ćosić , Vojnović , Brtan , Subić , Vranješ (od 90.min.Molis), Borovčanin (od 90.min.Dujaković ), Mehanović (od 65.min.Moraitis ), Zakarić (od 90.min.Čavić ).

Igrač utakmice: Stojan Vranješ(Borac) .