XS
SM
MD
LG

Milan Kuljić: Disciplinom u igri suprostaviti se Partizanu

Milan Kuljić, trener OFK Bačke - foto: Zoran Lazarević

Milan Kuljić je treći ili četvrti trener na vrućoj klupu Bačkopalančana. Za 17-18 dana rada vidi se napredak, nešto se pozitivno menja, bolja je atmosfera, hemija je prisutna, i to daje novi zamah. Možda se to ne vidi kroz rezultate i plasman, ali OFK Bačka nije sve rekla, i skupo će prodati svoju kožu.

-  Hoćemo da pošteno odigramo do kraja, da li će biti dovoljno neka vreme proceni - kaže u uvodu razgovora trener Milan Kuljić. 

Utakmicu u Kruševcu bila je zahtevna i teška protiv kvalitetnog protivnika i tešteškog terena. - Zaslužena pobeda domaćina, pogotovu posle individualnih grešaka, i dalje od pristojnog poraza nije se moglo. Raduje me da sam video neke stvari na kojima sam insistirao. Pozitivna energija je smer čemu treba da težimo, i moramo raditi još jače i marljivije - konstatuje mladi stručnjak.

Partizan je naredni rival, i suvišno je bilo šta reći. Na račun crno-belih Kulić je izrekao niz komplimenata.

- Tim koji u nastavku prvenstva ima maksimalan učinak i beleži fantastičnu gol razliku (33:2), treba poštovati. Partizan ima izuzetne ofanzivne prekide i tako otvara mečeve. Imponuje način kako iz poseda napadaju poslednju liniju protivničke odbrane. Moramo biti disciplinovani u igri naročito u fazi odbrane, i probati da tako pariramo kvalitetnom protivniku - otkriva deo strategije kormilar OFK Bačke.