XS
SM
MD
LG

Fortuna preokretom do pobjede u Bijeljini i velika tri boda

Radnik vs Fortuna

Fudbalerke Fortune iz Živinica stigle su do veoma važna tri boda na veoma teškom gostovanju u Bijeljini protiv ekipe Radnika, a tim koji se bori za opstanak u društvu najboljih slavio je nakon preokreta 1:2. 

Radnik je nakon tri uzastopne utakmice vezao poraz, dok je Fortuna ubilježila važne bodove za bijeg iz opasne zone, pa će nakon ovog kola isto imati dva boda više od Banja Luke, koja se nalazi u zoni ispadanja.

Radnik je dobro otvorio utakmicu i poveo već u desetoj minuti, nakon što je Krajšumović iskoristila svoje najjače oružje - brzinu i pobjegla odbrani Fortune te sjajno zabila za 1:0 i vodstvo domaćeg tima. U 18. minutu nova šansa bila je za Radnik. Njeguš je pokušala sa 25 metara da ugrozi golmanicu Trako, ali je pogodila prečku. Tri minuta kasnije prva šansa i za Fortunu, Hasić je pronašla dugom loptom Hodžić, koja je na kraju šutirala preko gola.

Domaćin je tokom prvog poluvremena imao više loptu u svom posjedu, dok je Fortuna organizovano čekala grešku svog protivnika. Posljednju šansu u prvom poluvremenu za izabranice Jelene Milović imala je Radulović, koja je iskoristila grešku odbrane Fortune i pokušala gurnuti loptu pored Trako, ali je ona odbranila njen udarac i ostalo je 1:0, što je bio i konaačn rezutlat prvog poluvremena.

U nastavku, samo što je počeo drugi dio, Radnik je imao sjajnu priliku preko Krajšumović, ali je Trako još jednom spasila Fortunu. Obično kada ne iskoristiš svoje šanse, dolazi kazna. To se desilo deset minuta kasnije. Trako je jednim dugim ispucavanjem pronašla Hodžić, koja je veoma dugo vukla loptu po desnoj strani, ušla u šesnaesterac i odigrala povratnu za Selimović, a njoj nije bilo teško postići pogodak za izjednačenje od 1:1. Taj gol, kao da je unio dozu samopouzdanja gostujućim fudbalerkama, koje su osjetile da mogu možda u ovoj utakmici doći i do punog plijena.

Nova šansa za Fortunu došla je u 66. minutu, kada je nespretnost Lukić pokušala iskoristiti Mujanović, ali iz dva pokušaja nije uspjela postići pogodak i rezultat se nije promjenio. Ipak, šest minuta kasnije, načinjen je prekršaj nad Mujanovićkom, a odgovornost iz slobodnog udarca sa 30 metara udaljenosti preuzela je Kešetović, te fantastičnim šutem pogodila mrežu za veliki preokret od 1:2. Do kraja, Radnik je pokušavao na sve načine da dođe do izjednačenja i da izbjegne poraz, ali se Fortuna organizvano postavila i odbranila, te odnijela sva tri boda iz Bijeljine.

ŽFK Radnik Bijeljina - ŽFK Fortuna Živinice 1:2 (1:0).
Stadion: Gradski u Bijeljini.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Nejra Ališpago (Sarajevo).
Pomoćnici: Almasa Hodžić (Breza), Aida Jusufović (Sarajevo).
Žuti kartoni: Radnik (Jovanić), Fortuna (Handžić, Noćajević).

Radnik: Babić, Lukić, Mitrović, Marković, Njeguš, Radulović, Stojanović, Krajšumović, Jovanić (od 85. Tešić), Stokanović.

Trener: Jelena Milović.

Fortuna, Trako, Ćorbić (od 25. Šećić (od 89. Alispahić), Handžić, Kešetović, Pejić, Selimović, Hasić, Hodžić, Žunić, Noćajević, Mujanović.

Trener: Nermin Karić.

Igračica utakmice: Rabija Kešetović (Fortuna Živinice).


Emina 6 : 0 Modriča
Iskra 0 : 4 SFK 2000
Lokomotiva 2 : 5 Banja Luka
Radnik Bumerang 1 : 2 Fortuna
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 17 16 1 0 49
2 Emina 17 13 1 3 40
3 Iskra 17 9 3 5 30
4 Radnik Bumerang 17 9 0 8 27
5 Lokomotiva 17 7 2 8 23
6 Fortuna 17 3 5 9 14
7 Banja Luka 17 3 3 11 12
8 Modriča 17 0 1 16 1