XS
SM
MD
LG

Utakmica se brani na treningu!

Trener golmana Zmajeva, gospodin Predrag Miljković, jedini je član stručnog štaba koji je čitave sezone u Voždovcu.

Uvek nasmejan, omiljen među svojim golmanima, sa neosporivim autoritetom, bio je važan član trenerskog tima koji je u jesenjem delu prvenstva igrao možda i najlepši fudbal u ligi. U nastavku sezone velike turbulencije oko borbe za opstanak uticale su i na čuvare mreže, ali zbog poštovanja koji uvažava kod šefa struke, gospodina Predraga Rogana, popularni Miljko bio je važan faktor u konačnom rezultatu.

Razgovor za sajt Zmajeva započinje osvrtom na saradnju sa stručnim štabom gospodina Jovana Damjanovića, ali i osvrtom na nekadašnje rezultate sa imenjakom Roganom”Moram da napomenem izuzetnu saradnju sa Jovanom Damjanovićem i njegovim saradnicima, sa kojima sam počeo proteklu sezonu. Sa Predragom Roganom sam već radio u FK Zemun gde smo uveli klub iz Srpske u Prvu ligu Srbije.”

Utisak je da je na kraju jedne od najzanimljivijih sezona u Super ligi Srbije – fudbal pobedio.

”Izuzetno teška sezona za nama, sa više nego čudnim rezultatima u drugom delu sezone. Ambijent u kojem je sezona završena je sve samo ne fudbalski, teško je takmičiti se u takvim uslovima. Opredeljenje kluba je na razvoju mladih igrača, a sve to treba ispratiti i rezultatima. Na kraju smo i od Boga nagrađeni za pošten rad, kako na terenu tako i u odnosu na protivnike. Gledali smo svoje dvorište, pa su nam se i rezultati poklopili na kraju.”

Voždovac je sezonu započeo sa golmanskim tandemom Ilić – Trkulja, da bi posle odlaska u belgijski Kortrijk, odnosno pozajmice u Radnički iz Pirota, na Krov stigli Miloje Preković i Miloš Krunić.

Tranzicija po rečima trenera Miljkovića nije mogla da se oseti, jer iskustvo koje ima pomaže da se prilagodi golmanima, kao i da njih ubaci u svoj sistem rada.

Preković je prošao pripreme i branio u Inđiji pet takmičarskih utakmica, tako da je on došao iz takmičenja i brzo se uklopio u model igre. Svojim iskustvom i autoritetom pomogao je da budemo stabilni u prvom delu sezone, a onda i da na kraju sezone dođemo do cilja koji se sam po sebi nametnuo. Krunić je sa svojim golmanskim i ljudskim kvalitetima bio prava podrška Prekoviću i neko ko je strpljivo čekao šansu. Trenirao je kao da brani, a u utakmicama koje je branio pokazao je da se na njega može ozbiljno računati.”

Prokletsvo zvano ”penal”

Zmajevima je tokom sezone dosuđivan veliki broj jedanaesteraca kod kuće, što nije slučaj samo ove godine, dok je prezimljavanje u Kupu Srbije obezbeđeno boljim rezultatima posle penal serije dva puta zaredom.

”Za penale se pripremamo od utakmice do utakmice, gledamo kako ko izvodi, tražimo zajedno nešto specifično i onda donosimo odluku kako da se reaguje na golu. Krunić je dva puta bio uspešan u Kupu koji je za nama, dok u prvenstvu nismo bili dovoljno uspešni na tom polju.”

Pripreme za novu sezonu samo što nisu počele, ali po rečima Miljkovića one kreću od dobrog odmora. Tu je i plan treninga pre okupljanja ekipe nakon čega sledi period specifičnih vežbi na terenu.

Za kraj razgovora, Predrag Miljković obratio se mladim golmanima i onima koji žele da rade sa čuvarima mreže:

”Morate biti maksimalno posvećeni na svakom treningu. Ne kopirajte druge, a od drugih uzimajte najbolje. Utakmica se brani na treningu! Kakav si na treningu, takav ćeš biti i na utakmici.”