XS
SM
MD
LG

Juriš na “Mance kup”

Na tradicionalnom petom po redu međunarodnom omladinskom turniru “Mance kup 2021” koji će se održati od 18. do 20. juna u Sportskom centru Zemunelo u Beogradu u konkurenciji dečaka rođenih 2009. godine učestvovaće i reprezentacija Republike Srpske.

Selektor Veljko Cvijetinović izabrao je 16 dečaka koji će braniti boje Republike Srpske, a na spisku su, golmani: Andrej Bobar (Borac, Banjaluka), Luka Dukić (Rudar Prijedor), te fudbaleri: Damjan Berak, David Janković (Leotar, Trebinje), Nikola Tešić, Miljan Kecman, Matej Deket, Andrija Pejaković (Borac Banjaluka), Aleksandar Šarčević (Sloga, Doboj), Stefan Šešlija (Zenit, Bijeljina), Matej Strika, Veljko Savanović (Željezničar, Banjaluka), Ognjen Vukelić (Kozara, Gradiška), Jovan Plisnić (Tekstilac, Derventa), Aleksandar Ciganović (Radnik, Bijeljina) iMatej Grahovac (Željezničar Sport tim, Banja Luka).

Okupaljenje reprezentativaca je danas u hotelu “Novak” u Karakaju kod Zvornika, a polazak za Beograd u četvrtak u poslepodnevnim časovima. Ekspedicija iz Republike Srpske biće smeštena u hotelu “Oazis” u Zemunu.

-Pre odlaska u bazu u Zemunu odradićemo dva treninga u Karakaju, u sredu poslepodne i četvrtak pre podne, a polazak za Srbiju planiran je posle ručka. Finalni spisak igrača dobili smo kroz niz akcija selektoranja i nadamo se da će ova talentovana generacija pokazati svoje pravo lice na jednom od najkvalitetnijih turnira u regionu – istakao je Veljko Cvijetinović, selektor “U-12” reprezentacije Republike Srpske.

Pored njega u stručnom štabu su još pomoćnici Oleg Ćurić, Milan Ozren i Vedran Sofić, trener golmana Marko Reljić, doktor Rajko Dodik, fizioterapeut Igor Cvjetković i sekretar Zoran Vujat. Ekspediciju Republike Srpske na “Mance kupu 2021” predvodi Branimir Tulić, koordinator svih omladinskih selekcija Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Ostali fotosi: