XS
SM
MD
LG

Mladost pripreme podelila u tri faze

Predsednik kluba Vladimir Đorđević i novi šef stručnog štaba Ivan Stefanović - foto: fkmladostlucani.com

Mladost je pripreme započela u Lučanima, ali su ubrzo otputovali na znatno prijatnije odredište za rad, na Zlatibor. Lučanski superligaš je pripreme podelio u tri faze. Posle uvodnog dela i četiri dana rada na svom stadionu, od 19. juna do 9. jula, boraviće na Zlatiboru, da bi poslednju treću fazu rada obavili u Lučanima. 

- Zlatibor je naša stalna baza, gde imamo sjajne uslove za rad. Na raspolaganju je sve što nam je neophodno u ovoj fazi rada, počev od hotela "Palisad", teretane i nekoliko odlično pripremljenih terena. Na spisku imamo 33 igrača, među kojima je dosta talentovanih omladinaca, koji će biti u prilici da osete seniorski način rada i uveren sam da će im pripremni mečevi puno značiti. Radimo dva puta dnevno, pre podne od 10-11:30, i u večernjem terminu od 18:30-20:00. časova. Pripreme su kratke i radimo na sticanju snage. Posle prve nedelje očekuju nas još veći napori i obimniji rad, sa odigravanjem brojnih kontrolnih utakmica, da bi zatim odabrali ritam rada i ulazimo u fazu uigravanje toma, koju igrači najviše vole - upoznaje nas sa tokom priprema Dragiša Žunić, prvi asistent novom treneru Ivanu Stefanoviću.  

Kad je prelazni rok u pitanju, Mladost je napustio veliki broj igrača, za koje se smatra da nisu neophodni, sve u cilju podmlađivanje sastava. Otišli su golman Zečević, Ješić, Ožegović, Regan, veteran Odita, Petar i Lazar Jovanović. Od pojačanja u Lučane se iz TSC-a vratio Tumbasović, sa pozajmice iz IMT-a Kijevčanin, novo lice je dojučerašnji štoper Zlatibora Lamburić.

Zakazano je sedam pripremnih utakmica. Prva je odigrana sa Kolubarom, 26. juna protivnik je Voždovac, četiri dana kasnije snage će odmeriti sa Zlatiborom, zatim sledi dvomeč sa Spartakom ŽK, prvo će se ogledati rezervni sastavi a 4. jula "A" timovi. Poslednja dva meča na Zlatiboru odigraće sa Mornarom iz Bara i Radnikom iz Surdulice.