XS
SM
MD
LG

Čukarički golom Kempbela slavio protiv Radomlja u prvoj proveri u Sloveniji

Čukarički golom Kempbela slavio protiv Radomlja u prvoj proveri u Sloveniji--

Čukarički – Radomlje 1:0 (0:0)

Strelac: 1:0 – Kempbel u 63. minutu. Stadion: Radomlja. Gledalaca: 50. Sudija: Marko Pogoršek (Slovenija). Žuti karton: Drezgić (Čukarički).

ČUKARIČKI: Belić, Šapić, Roganović, Docić, Radojičić, Endijae, Lukić, Kajević, Čolović, Nikčević, Jovanović. Drugo poluvreme: Mićović, Tošić, Rogan, Drezgić, Stevanović, Mijailović, Kovač, Vidosavljević, Janković, Kempbel, Rakonjac.

RADOMLJE: Šugić, Blaić, Petek, Primc, Jazbec, Zabukovnik, Nuhanović, Cerar, Nikolič, Pogačar, Žulj. Igrali su još: Kregar, Fermišek, Pišek, Rojter, Adrovič, Vuco, Jarović, Bičanić, Fortuna, Varga.

Čukarički je slavio u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji, protiv novog člana tamošnjeg elitnog karavana Radomlja. Gol odluke postigao je novajlija sa Jamajke, Norman Kempbel u 63. minutu, kad je sjajno reagovao posle najlepše akcije Brđana na utakmici – 1:0.

Stručni štab Brđana je za prvi meč izveo dva tima, svaki je odigrao po 45 minuta. Bilo je i nekih prinudnih rešenja, pa je na primer u prvom poluvremenu Endijae bio na poziciji desnog beka, u drugom Stevanović na mestu štopera...

Upravo je Senegalac Endijae imao prvu šansu na utakmici, posle greške odbrane Radomlja našao se u odličnoj prilici i šutirao sa osam metara, ali je golman domaćeg tima uspeo da ukroti njegov udarac. U 19. minutu Radomlje je imalo prvu priliku, posle prodora po levoj strani i solo akcij Nikolič je šutirao preko gola Belića.

Odmah je uzvratio Čukarički, Čolović je odlično centrirao sa desne strane, Jovanović je glavom iz teške pozicije zahvatio loptu, a ona je potom otišla zamalo iznad prečke. Imali su Slovenci još jednu priliku, ovoga puta u 25. minutu, Pogačar je proigrao Nuhanovića, ali je Belić maestralno intervenisao.

U nastavku su belo-crni zaigrali još agresivnije, pa su se ređale šanse pred golom Radomlja. Najpre je u 50. minutu pokušao Stevanović, ali je čuvar mreže Radomlja bio na visini zadatka. Šest minuta kasnije Kempbel je posle dodavanja Rakonjca bio u situaciji „jedan na jedan“ sa golmanom domaćih, ali je šutirao pravo u njega.

Ipak, u 63. minutu novajlija sa Jamajke nije pogrešio. Bila je to prelepa akcija Brđana, Rakonjac je petom proigrao Vidosavljevića, koji nije bio u ofsajdu, ovaj je potom uočio Kempbela, a njemu nije bilo teško da sa četiri metra pogodi tada već praznu mrežu – 1:0.

Dugo se potom čekalo na priliku, sve do 81. minuta, kad je Kempbel prošao po desnoj strani i oštro centrirao, ali je Rakonjcu nedostajao delić sekunde da glavom zakuca loptu u protivničku mrežu. Tri minuta kasnije posle ubacivanja Vidosavljevića iz kornera šutirao je Rakonjac, ali je bio neprecizan.