XS
SM
MD
LG

Sloboda se vratila kući

 MRKONjIĆ GRAD - U Mrkonjić Gradu je ozvaničen završetak radova na rekonstrukciji glavnog terena na stadionu „Luke“.

U završnoj fazi su i radovi na postavljanju vještačke trave na pomoćnom terenu satdiona. Tako je Fudbalski klub Sloboda dobili  na upotrebu savremen fudbalski teren sa prirodnom travom prema standadrima UEF-e, pa će fudbaleri Slobode, nakon tri godine ponovo svoje utakmice igrati u Mrkonjić Gradu.

 Predsjednik Skupštine FK Sloboda Dragan Plejić, kaže da se fudbaleri ovoga kluba, nakon tri godine igranja na terenima u Krupi na Vrbasu i Banjaluci, vraćaju u Mrkonjić Grad i na svoj stadion.

-Izgradnja glavnog i pomoćnog trena je višestruko značajan projekat za naš grad. Konačno naš klub je dobio na upotrebu savremen teren, što je od velikog značaja. Pored terena sa prirodnom travom sada imamo i tren sa vještačkom, koji je jedan od najboljih u Republici Srpskoj. Završetkom izgradnje infrastrukture stvorili smo uslove za nesmetano odigravanje utakmica u našem gradu, a to će nam biti i dodatni motiv da se borimo za plasman u Prvu ligu Republike Srpske - kaže Plejić.

 Predsjednik Skupštine opštine Mrkonjić Grad Stevica Eremija, nije krio zadovoljstvo što je završen teren stadiona „Luke“ sa prirodnom travom.

-Veoma značajan projekat za sport u našem gradu. Sada smo našim fudbalerima stvorili optimalne uslove za treniranje i odigravanje utakmica. Tako da smo svaki dan sve bliže našem cilju, plasmanu u Prvu ligu Republike Srpske. Nadam se da ćemo ubrzo uraditi joše neke dodatne radove na stadionu, a sve sa ciljem da naš stadion bude moderno zadnje - kaže Eremija.

Radove na rekonstrukciji glavnog terena na satdionu „Luke“, izvelo je preduzeć „Mrkonjić putevi“. Izvršena je nivelaciju terena, ugrađena drenaže, sistema za navodnjavanje i postavljena nova travnata podlogu. Radovi su izvedeni kvalitetno, po projektu i po standardima UEFA.

-Mrkonjić Grad zaslužuje da ima ovako jedan moderan fudbalski teren. Poznato je da su naši fudbaleri tri godine svoje utakmice igrali van našeg grada, što je bio veliki problem. Sada se vraćaju na svoj matični stadion. I mislim da će to doprinijeti da se već ove sezone vratimo u Prvu ligu. Mi planiramo naredne sezone igrati i Premijer ligu BiH na „Lukam“- kaže Milanović.

 Uz glavni teren sa travnatom podlogom, na pomoćnom terenu stadiona „Luke“ radnici mrkonjićkog preduzeća „Mavas“ postavili su vještačku travu. Riječje o podlozi sa najvišim FIFA standardom.

-Jako smo ponosni što je naša firma dobila povjerenje da u našem gradu uradi ovaj  stadion. Mi smo u završnoj fazi s radovima. Trenutno vršimo posipanje gumenog granulata, crtanje terena...Nakon toga teren će biti predat na upotrebu FK Sloboda i našem gradu - kaže vlasnik preduzeća „Mavas“ Danijel Stojičić.

Priliku da prvi meč na travnatom terenu odigraju imali su  veteranima Fudbalskog kluba Vojvodina iz Novog Sada i Slobode.

U Mrkonjić Gradu i Fudbalskom klubu Sloboda ne planiraju stati na ovome. Postoje ambiciozni planovi za izgradnju savremene upravne zgrade, svlačionica, rekonstrukciju i natkrivanje tribina. U planu je i postavljanje reflektora na glavnom terenu. Dobar dio posla na tom projektu je uerađen. Naime, prilikom rekonstrukcije glavnog terena postavljeni su elektro kablovi za reflektore.

   I na pomoćnom trenu sa vještačkom travom prpirema se „postolje“ za postvljanje montažnih tribina. Narednih dana počeće radovi i na postavljanju stubova za rasvjetu, tako da će se na ovom stadionu moći trenirati i odigravati mečevi u noćnom terminu.

U FK Sloboda kažu da će pored prvog tima, prioritet svih prioriteta biti rad sa mlađim selekcija. U planu je organizovanje škole fudbala, a kada se stvore uslovi za to i Fudbalske akademije. Sve u svemu mnogo ambicioznih planova! Ali je definitivno ovoga ljeta u Mrkonjić Gradu fudbal u trendu. I ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu s nestrpljenjem čekaju da se konačno s centra „Luka“ zakotrlja fudbalska lopta u drugoligaškim vodama, s željom da se za godinu dana u gradu podno Lisine igara prvoligaški  

Ostali fotosi:


Polet 1926 : Čelinac
Laktaši : Progres
Omarska : Dubrave
OFK Brdo : Sloga (Srbac)
Sloboda : Borac
Sloga (Trn) : Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 15 11 2 2 35
2 Sloboda 15 8 2 5 26
3 Borac 15 7 4 4 25
4 Progres 15 8 0 7 24
5 Dubrave 15 7 3 5 24
6 Čelinac 14 7 2 5 23
7 Jedinstvo 15 7 2 6 23
8 Laktaši 15 6 1 8 19
9 Sloga (Trn) 14 6 1 7 19
10 Polet 1926 15 5 2 8 17
11 Sloga (Srbac) 15 5 1 9 16
12 OFK Brdo 15 4 3 8 15
13 Proleter 14 3 1 10 10