XS
SM
MD
LG

RFK Grafičar se oslanja na Zvezdinu mladost
Iza RFK Grafičara je pet dana priprema i prilika da iskusni stručnjak Boško Đurovski testira mogućnosti igrača iz Zvezdinog omladinskog pogona koji su priključeni prvoligašu.

Radujemo se obnovljenom kontaktu sa "ljubičastima", jer nam u poslednje vreme nije polazilo za rukom da uspostavimo saradnju. Ljubaznošću Balše Terzića, sektetara, dobili smo informacije iz prve ruke vezane za aktuelni prelazni rok i dinamiku priprema.  

- Stav kluba je da nećemo dovoditi starije i iskusnije igrače. Jedini izuzetak je internacionalac Ibanjez, jer na poziciji levog beka nismo imali odgovarajućeg igrača. Mladi igrači su tako dobli priliku da stasavaju i uče pored Ibanjeza. Prva liga će biti dosta jača i cilj nam neće biti borba za titulu, nastavićemo sa našom ulogom razvojnog kluba. Odnosno rezultati nam neće biti primarni, već afirmacija Zvezdine dece, kako bi na kraju sezone mogli ponuditi crveno-belima bar 4-5 igrača, kao što je to bio ranije sa Gavrićem i Nikolićem - razmišlja operativac "grafosa".
 
Iz omladinskog pogona Zvezde priključeno je pet igrača, braća blizanci Nikola i Jovan Mituljikić, David Petrović, kapiten omladinaca Knežević i Mateja Bačanin. Navedeni igrači su rođeni 2003. godine i nastup za RFK Grafičar biće im vatreno krštenje u seniorskoj konkurenciji. Pet igrača je uzelo ispisnicu i karijeru će nastaviti u superligaškim klubovima. Reč je o Marjanoviću, štoperu Damjancu i napadaču Burmazu, koji su pristupili Radničkom iz Kragujevca, Nemanja Nikolić je obukao dres Kolubare. Klub sa Topčiderske zvezde ostvario je prvi transfer reprezentativca Jamajke Normana Kembela u Čukarički, i na taj način donekle rasteretili budžet.  
 
Sa Crvenom zvezdom, na pripremama u Austriji nalaze se trojica talentovanih "junoša" Lazetić, Matić i Stanković (rođenih 2004. ). Da li će neko od navedenih igrača biti priključen šampionu, konačnu reč imaće Dejan Stanković, šef stručnog štaba.  
Planom i programom rada predviđeno je da ekipa ostane i trenira u Beogradu do 12. jula kada odlaze na dvonedeljne pripreme na Zlatibor. Pre polaska odigraće test utakmicu, 10. jula, sa srpskoligašem Radničkim sa Novog Beograda.