XS
SM
MD
LG

Za vikend moto-skup u Vlasenici

Momci iz vlaseničkog Moto kluba “Ortodoks” ovog vikenda će napraviti nezaboravnu žurku za zaljubljenike u motore. Stotinak motorista iz Republike Srpske i Srbije na druženje u Vlasenicu stižu u subotu, 7. avgusta.

MK "Ortodoks" Vlasenica

“Moto-kamp će biti na parkingu pored Gradskog stadiona, a doček motorista planiran je od 10 do 14 časova. Za sve prisutne, učesnike i posjetioce, u 15 časova pripremili smo ručak, za koji moram napomenuti da je potpuno besplatan. U okviru kampa biće organizovane različite moto-igre, uobičajene za ovakve događaje, kao što su  vuča konopca, bacanje gume, spora vožnja motora, a vjerovatno i takmičenje u brzom ispijanju piva. Za najbolje smo, naravno, pripremili simbolične nagrade”, priča Srđan Bjelanović, potpredsjednik vlaseničkog moto-kluba.

Srđan Bjelanović, potpredsjednik MK "Ortodoks"

Poseban događaj za Vlaseničane biće defile motorista kroz grad.

“Defile je planiran za 17.30 časova, a nakon povratka u kamp, poslije nadmetanja  u moto-igrama, u 20 časova, počinje koncert. Siguran sam da će Rope i Solo bend oduševiti sve prisutne, a druženje će potrajati do kasnih sati. Sa našim gostima ćemo se pozdraviti u nedjelju, nakon doručka, do nekog sljedećeg susreta”, kaže potpredsjednik “Ortodoksa”.

Bjelanović ističe da su u organizaciji prvog ovakvog događaja nakon dugogodišnje pauze imali veliku podršku Opštinske uprave.

“Mi godinama idemo na motorijade širom regiona i bila nam je želja da nešto slično napravimo u našem gradu. Za početak, odlučili smo da to bude moto-žurka, a siguran sam da ćemo u godinama koje dolaze napraviti i pravu motorijadu koja će trajati tri dana, kako je to uobičajeno. Naša želja je da ovakvi skupovi postanu tradicija i da iz godine u godinu budu sve masovniji. Moram istaći da smo od ideje do realizacije imali veliku podršku načelnika i Opštine,  ali i policije”, navodi potpredsjednik Moto-kluba “Ortodoks.

Moto-klub “Ortodoks” osnovan je 2018. godine. Trenutno broji 15 članova, a Srđan Bjelanović napominje da članovi mogu postati svi oni koji to žele, pa čak i ako ne voze motor. Jedini uslov za članstvo je poštovanje pravila kluba. Iako ne vole da se hvale svojim dobrim djelima, Vlaseničani pamte da su proveli nekoliko humanitarnih akcija, a neke od njih su podjela prehrambenih paketa za starije osobe u jeku pandemije korona virusa i novogodišnjih paketića za mališane iz socijalno-ugroženih porodica.

Članovi “Ortodoksa” pozvali su svoje sugrađane i stanovnike gradova iz regije da obiđu moto-kamp, uživaju u druženju sa bajkerima, i uvjere se da motoristi nisu huligani, već da se ispod kožnih prsluka zaljubljenika u dvotočkaše kriju dobra srca, uvijek spremna da pomognu drugima.