XS
SM
MD
LG

Lazetić: Uvek je vreme za pobedu, ali se i protivnik pita

Žarko Lazetić - foto: Ivica Milošević

Metalac uoči meča sa Proleterom na svom terenu ima za sobom jedan remi i dva poraza. Šef struke milanovačkog superligaša, Žarko Lazetić, na pitanje kako komentariše ovakav razvoj događaja i samo bod osvojen iz tri kola na startu nove Linglong sezone, odgovara:

- Da je prijatno, nije. Ali ovi momci igraju ozbiljan fudbal i tek će to pokazati. Rezultat je naravno merilo, koliko je lepo kada se pobeđuje, toliko je gorak ukus kada se gubi. Ipak, znamo koliko vredimo, porazi mogu da vas ojačaju, podignu nivo preispitivanja, nažalost nekada se iz ovakvih situacija najvise nauči - ocenjuje je Lazetić i dodaje:

- Mi smo u prva dva kola igrali sa veoma ozbiljnim protivnicima, Čukaricki i TSC. Naučili smo lekcije verujem, video sam reakciju kod momaka, očekujem je i na sledećoj utakmici. Mislim da su nas prethodna dva meča ojačala u svakom smislu. Imali smo posed, i još puno statističkih podataka koji nam idu u prilog i uveravaju da smo na dobrom putu. Između ostalog, u te dve utakmice smo 34 puta šuturali na gol protivnika, ali rekao sam ranije, očigledno nam nedostaje to nešto malo. Pokušaćemo da se popravimo već od sledece utakmice. Imamo jedan bod za sada, baš koliko smo zaslužili, i gledaćemo da budemo bolji - podseća Lazetić.

Proleter u Milanovac dolazi sa 14. mesta i uz isti skor kao Metalac, dva poraza i remi. Da li je vreme da se baš u takvom odnosu snaga dođe do prve pobede ove sezone, Lazetić odgovara i o Proleteru kaže:

- Za pobedu je uvek vreme, ali se pita i protivnik. Sportski moral, etika i poštovanje protivnika ne dozvoljavaju da bilo kada bilo ko najavljuje pobedu. Ali ćemo biti maksimalno ambiciozni i motivisani, mislim da tu nećemo omanuti. Utakmica će pokazati za šta će to biti dovoljno. A šta mislim o Proleteru? Odličan je to tim. Dobar su miks iskusnih internacionalaca, koji nose ekipu, poput Petrića, Jovanovića; i mladih talentovanih igrača, pre svih Tomovića. Ozbiljna utakmica nas čeka i verujem dobra za publiku. Pozivam je da dođe i podrži Metalac. Želim da istaknem, žao mi je što je kolega Žigić otišao, malo je posle tri kola za takve korake po mom mišljenju, samo iznosim stav i želim kolegi sve najlepše u budućnost - poručio je Lazetić.

Plavi su od starta u problemu zbog povreda Mlađovića, Vlalukina, parnih žutih kartona. Kapitan Mlađović se protiv Čukaričkog vratio u startni pogon, ali je Vlalukin još "rovit", a otišao je i lucidni napadač Mbongo Prestiž.

- Vlalukin trenira, ali ako ne bude sto odsto spreman, nećemo ga forsirati, iako je važan igrač za nas, - rekao je Lazetić. - Ostali su fit i veoma dobro treniraju. Prestižu želim da se zahvalim na odnosu koji je imao, afirmisao se i mnogo nam pomogao. Dobar posao i za njega i za klub. Nažalost, meni kao treneru, nije drago što je otišao, i voleo bih da je ostao još godinu dana. Ipak, znali smo šta se može desiti, i želimo mu sve najlepše. Sada je red na neke druge igrače da dobiju veću priliku, preuzmu odgovornost i iskoriste je, - zaključio je Lazetić pred meč protiv Proletera.

Utakmica 4. kola Linglong Superlige u Gornjem Milanovcu počinje u subotu od 21. sat, uz direktan prenos na Areni Sport.