XS
SM
MD
LG

Odlazak Ivane Španović dolazak Ivane Vuleta

IVana i Marko Vuleta

Možda će se posle imena prvakinje sveta u dvorani u skoku udalj marta 2022. godine u beogradskoj Areni pojaviti ime Ivana, a prezime Vuleta.

Nije reč o nekoj ultratalentovanoj devojci, nepoznatoj planetarnoj javnosti, već o Ivani, opšte poznatoj po devojačkom prezimenu Španović, prvakinji globusa u sali, osvajačici jedine (bronzane) medalje za srpsku kraljicu sportova na olimpijskim igrama u (u Riju), koja je od 2013. stala 12 puta na pobedničko postolje na najvećim sportskim događajima: olimpijskim, svetskim i evropskim prvenstvima.

Juče se Ivana udala za 25-godišnjeg Marka Vuletu i promenila prezime. Mediji su u Srbiji izvestili na sajtovima o njenoj svadbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali ovo nije tačno. Bila je Zrenjaninka i članica AK Vojvodina mnogo bliže, u Umčarima.

Marko i Ivana Vuleta

Mladoženja je pre nekoliko dana diplomirao na DIF-u u Novom Sadu.

Na svadbi je bila najbliža rodbina dvoje mladenaca i članovi Ivaninog tima, koji su joj pomogli u dolasku na nivo najbolje sportistkinje Srbije u 21. veku. Reč je naravno, o legendarnom Goranu Obradović, najuspešnijem atletskom treneru do sada kod nas, zatim svetskom stručnjaku broj jedan u oblasti sportske medicine, dr Jovanu Đuroviću, pa sparing partneru, osvajaču bronzane medalje na Prvenstvu Evrope u dvorani 2019. u skoku udalj Strahinji Jovančeviću i vrhunskom pi–aru Biljani Danićić, kojoj je Ivana bila kuma na venčanju. Nedostajao je zbog profesionalnih obaveza samo fizioterapeut Dobrosav Melajac.

„Žurnal“ može da poželi Ivani i Marku sve najbolje u daljem zajedničkom životu.
Sportski žurnal