XS
SM
MD
LG

Sloga u Vlasenici potvrdila nepobjedivost (video)

Na vlaseničkom Gradskom stadionu odigrana je sigurno jedna od najzanimljivijih utakmica  u posljednjem jesenjem kolu drugoligaškog Istoka. Lider je pobjedom nad domaćom Vlasenicom 1:3 zapečatio sjajnu polusezonu, ali, iako  se to po rezultatu ne bi reklo, Vlasenica je bila i više nego dostojan protivnik koji se do posljednjeg trenutka borio.

Nepobjedivi: FK Sloga 2, Gornje Crnjelovo

Bodreni navijačima kojih je,uprkos hladnoći, na tribinama bilo stotinak, Vlaseničani su krenuli borbeno, ali izabranici Dalibora Kapikula nisu im dozvoljavali da pogocima završe napade. Već u 20. minutu dolazi do promjene rezultata.  Nakon odlične akcije gostujućeg tima, preko desnog krila, dubok ubačaj po desnoj strani,  tu se na nekih sedam-osam metara od gola našao nekada najbolji igrač Republike Srpske Darko Lazić i iz okreta plasirao loptu u mrežu, iznenadivši domaćeg golmana, za vođstvo od 0:1.

Domaća ekipa nije odustajala, ali je golman Đokić bio na visini zadatka i u nekoliko navrata odličnim odbranama zaustavio udarce Stupara.  Lider prednost povećava u 31. minutu kada, poslije neiskorištene prilike domaćih, kreće u kontranapad, pet igrača ulazi u kazneni prostor, asistirajući jedan drugom, i onda, negdje oko bijele tačke, lopta dolazi do Darka Lazića i on je snažno,  po sredini gola, šalje u Pojžakovu mrežu.

Vlasenica svoj posljednji napad u prvom dijelu susreta efektno završava – u gužvi koja se stvorila u kaznenom prostoru gostiju, visoko skače kapiten Majstorović i glavom loptu šalje iznad ruku, ovog puta nemoćnog, golmana Sloge 2.

Drugo poluvrijeme počinje presingom domaće ekipe, ali Vlaseničani propuštaju nekoliko odličnih prilika da poravnaju rezultat. Kako se pokazalo, utakmica je riješena u 77. minutu, kada Matović loptu poslanu iz ugla smješta u mrežu domaćina za rezultat 1:3.

Ono što je zanimljivo je da je ovaj izuzetno tvrd i borben duel prošao sa samo jednom javnom opomenom, što sigurno može biti primjer da dobre ekipe igraju fer i korektno.

Uprkos porazu, Vlasenica je polusezonu završila na šestom mjestu, što je sigurno lošije od onog što,prema onome što su pokazali, zaslužuju, dok je Sloga 2, sa devet bodova više od drugoplasiranog Famosa, suvereno na čelu tabele.

Iako žale što su se porazom do proljeća oprostili od svojih navjača, Vlaseničani priznaju da su gosti zaslužili sva tri boda.

„Mi smo furiozno krenuli u sezonu, a onda smo oko destog kola doživjeli pad forme, prvenstveno zbog igrača koji zbog poslova koji rade ne mogu redovno trenirati i to se mora odraziti i na rezultate. Mi imamo možda i najbolje uslove za igru i nema ekipe koja je gostovala, a da nije pohvalila naš teren. Drago mi je da smo lideru pokazali da znamo igrati, ali prije svega da smo ekipa koja igra fer i korektno i zahvaljujem svojim igračima na svemu što su pokazali u prethodnih 15 kola. Zahvalni smo našim navijačima na podršci koju nam pružaju i obećavamo da ćemo se u nastavku izboriti za mjesto u vrhu tabele“, zaključio je Vladimir Janjić,  trener Vlasenice.

Dalibor Kapikul, trener Sloge 2, kaže da su u posljednja tri susreta dokazali da su zaslužili lidersku poziciju.

„U posljednjih sedam dana odigrali smo tri teška susreta, sa ekipama koje su u samom vrhu: Famosom, Guberom i danas Vlasenicom, i sigurno je da smo na njima najviše dokazali svoj kvalitet. Vlasenica se pokazala kao opasan protivnik, ali iako smo bili oslabljeni, prvenstveno neigranjem Bobana Jolovića i Mlađana Karamana, inače drugog strijelca u timu, a kasnije i povredom najboljeg strijelca u ligi  Milivoja Lazića, koji je teren napustio sredinom prvog poluvremena, uspjeli smo ostvariti ono što je bio naš cilj, a to su tri boda. Iako imamo ekipu koja je, uslovno rečeno, starija, baš u ovim duelima smo odmjerili snage i pokazalo se da smo dobro pripremljeni za sezonu i ne sumnjam da ćemo ovako nastaviti i u proljećnom dijelu. Slijedi nam zaslužena pauza, jer je već postalo iscrpljujuće i psihički i fzički.  Vjerovatno ćemo se u pauzi i pojačati, ali o tom potom“, kazao je trener Kapikul.

Najzaslužniji za još jedan trijumf  ekipe iz Gornjeg Crnjelova je svakako i dvostruki strijelac Darko Lazić.

 „Odigrali smo dobru utakmicu,  u kojoj smo zasluženo pobijedili. Nakon vođstva od  0:2, primili smo pogodak  u 45 minutu, a onda smo izdržali pritisak domaće ekipe i pobjedu zapečatili trećim golom.   Naša ekipa je  sastavljena od igrača koji imaju iskustvo igranja u premijer i prvoj ligi, pa je ovaj uspjeh i očekivan. Ja  spadam u grupu starijih igrača i  tusam da pomognem koliko mogu, i igrama i savjetima mlađim igračima“, jasan je Lazić koji je u timu iz Gornjeg Crnjelova već sedam godina.

Dvostruki strijelac: Darko Lazić

Vlasenica – Sloga 2 (Gornje Crnjelovo) 1:3 (1:2)

Gradski stadion u Vlasenici

Gledalaca: 100                         

Glavni sudija: Goran Lakić (Brčko)

Pomoćni: Stefan Đukić (Ugljevik), Jovan Gvozdenović (Brčko)

Delegat: Aleksandar Vojvodić (Milići)

Kontrolor suđenja: Milorad  Jugović (Ugljevik)

Strijelci: 0:1 D. Lazić u 20, 0:2 D. Lazić  u 31, 1:2 Majstorović u 45, 1:3 Matović u 77.

Žuti kartoni: Majstorović (Vlasenica)

Vlasenica: Pojžak, Mijatović, Mitrović, Stupar, N. Kovačević, Tešić (od 76. Trninić), Majstorović, Erdelić, Janjić (od 87. Vučinović),  Čelić, Vuksić.

Trener: Vladimir Janjić

Sloga 2: Đokić, Matović, Bajić, M. Lazić (od 40. O. Maksimović), Mazić, Pavić (od 83. Trifković), Odzaklić (od 83. Sajtanović), Bajić, Marković, Nikolić (od 83. Miljković), Lazić (od 66. M. Maksimović)

Trener: Dalibor Kapikul

Igrač utakmice: Nemanja Matović (Sloga 2)