XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige: Kari rekorder, Denver hvata ritam na krilima Nikole Jokića

Foto: Denver Stuffs

Iako ste navikli na pregled NBA lige ponedeljkom i petkom, naredna dva pregleda idu van tog uobičajenog rasporeda. Pregled predviđen za petak pomjeren je na subotu a sa ponedeljka, pomjeramo na utorak. Od narednog petka, sve po starom. 

-Što se tiče samih dešavanja, krećemo od Istoka. Iako Bruklin ima problema sa izostankom nekoliko igrača uključujući i Hardena, igra im ne trpi toliko. Savladali su u produžetku Toronto. Raptorsi su protiv Durenta, Milsa, Grifina i ostatka ekipe koja je više bila za Razvojnu nego NBA ligu, imali napad za pobjedu ali VanVlit nije pogodio. Na kraju su Netsi izvukli meč u produžetku. Iako su imali veliku prednost protiv Filadelfije, Fila se vratila u 4/4. Međutim, Durent i Grifin odbili su njihov nalet pa su Netsi na 21-8.

-Čikago je na 17-10 jer nisu ništa ni igrali radi problema sa koronavirusom. Ekipa Milvokija je na 19-12. Prvo su izgubili od Bostona uz 40+ partiju Tejtuma. Indijanu jesu dobili 15 razlike ali je do 4/4 bio egal. Potom su bez Janisa izgubili od ekipe Pelikansa. Holidej je donio produžetak ali su Džons i Grejem u produžetku donijeli pobjedu Pelikansima. Klivlend je na 18-12. Prvo su savladali Majami uz fantastično drugo poluvrijeme Kevina Lava u kome je dao 23 poena. Potom su pregazili Hjuston. Sada slijedi duel njih i Baksa i biće zanimljivo.

-Majami je na 18-12 takođe. Prvo su izgubiliod Klivlenda a onda su ostvarili dvije pobjede. Protiv File su igrali egal ali Vinsent trojkom i Lauri bacanjima donijeli su pobjedu dok su Orlanda dobili rutinski. Šarlot je na 16-15 i polako se kompletiraju nakon velikih problema sa izostancima radi koronavirusa i Kovid protokola. Izgubili su od Dalasa ubjedljivo, dobili Sparse uz sjajno izdanje Hejvorda a onda su izgubili kod Portlanda. Vašington je na 15-15. Vezali su tri poraza tokom sedmice i to od Denvera, Kingsa i Finiksa. Ista stvar sa Filadelfijom. Isto su na 15-15 i imali su tri poraza. Već smo spominjali njihove poraze od Majamija i netsa a uz to ih je i Memfis pregazio.

-Atlanta je na 14-15. Dobili su Orlando a izgubili od Hjustona i Denvera. Izgledaju užasno i najveće su razočarenje. Iako statistika ne kaže tako, Jang igra užasno što se vidi tek kada gledate Atlantu. I Boston je na istom omjeru. Tejtum sa 42 poena vodio ih je do pobjede protiv Baksa. Iako im se Golden Stejt nudio, nisu ih uspjeli dobiti.

-Torotno je na 13-15. Oni su izgubili od Netsa iako su imali svoje šanse, kako šut za pobjedu tako i to što su Netsima falili brojni igrači. Ipak, uspjeli su savladati Sakramento. Niksi imaju poraz više nakon što su izgubili od Voriorsa i dobili Hjuston. Indijana je na 13-18 ali kod njih je moguće da bude trejdova u narednom periodu.

-Golden Stejt je na 24-5. Oni su savladali Indijanu nakon velikog preokreta. Gubili su 100-95 na devedesetak sekundi do kraja ali im je Luni poenima donio pobjedu. Potom su dobili Nikse uz rekord Karija. On je na tom meču i zvanučno prestigao Alena po broju ubačenih trojki i najbolji je trojkaš ikada. Za kraj, dobili su Seltikse iako su ih uporno vraćali u život. Sanis imaju pobjedu manje. Izgubili su ubjedljivo od Klipersa bez Džordža a potom su dobili Portland u produžetku. Pol je donio produžetak a u dodatnih pet minuta su igrali sjajno u odbrani. Za kraj, dobili su lako Vašington.

-Juta je na 20-8. Prvo su savladali bez problema Kliperse a potm su izgubili od Sparsa. Tragičar je bio Mičel sa dva promašaja u završnici, u meču sa mnogo sjajnih poteza sa obje strane. Memfis je na 19-11. Savladali su ubjedljivo Filu a potom su bili sigurni protiv Portlanda i Sakramenta. Klipersi imaju problema sa povredama pa nema ni Džorda. Dobili su Sanse a izgubili od Jute pa su na 16-13.

-Lejkersi imaju poraz više od Klipersa. Savladali su Dalas u produžetku a junak je bio Rivs koji je pogodio trojku za pobjedu dok je Elington trojkom donio produžetak. Potom su izgubili lako kod Minesote. Valja reći da su na kratkoročni ugovor potpisali Ajezu Tomasa i da je bio najbolji protiv Vulvsa.

-Denver je na 15-14. Savladali su rutinski Vašington u meču gdje je Jokić zaradio isključenje ali i odigrao sjajno. Bio je sjajan i protiv Minesote ali nisu bili ni blizu pobjede a potom su rutinski savladali Atlantu. Dalas je na 14-14. Bez Dončića su savladali Šarlot a potom su pali u produžetku protiv Lejkersa. Imali su +3 ali su se spetljali na defanzivnom skoku i Elington je donio produžetak u kome su Lejkersi slavili.

-Minesota je savladala lako Denver i Lejkerse te je sada na 14-15. Na 12-18 su Kingsi. Oni su izgubili od Memfisa i Toronta a savladali su Vašington. Isti omjer ima i Portland ali je lošije plasiran radi slabijeg omjera u duelima sa Kingsima. od ostatka Zapada, valja reći da Sparsi igraju lijepu košarku ali da im za nešto više fali kvaliteta dok su Pelikansi sve bolji i biće oni u igri za plej in.