XS
SM
MD
LG

Pavle Glišić, najbolji fudbaler Područnog fudbalskog saveza Gradiška

Svečani ''Izbor najboljih u Gradskom fudbalskom savezu Gradiška'' za 2021. godinu održan je u maloj sali Kulturnog centra uz prisustvo mnogih fudbalera, fudbalskih radnika i gostiju.

Na završnoj manifestaciji organizatori su istakli da ni pandemija nije zaustavila život, a na sreću ni fudbal, pa su tako godinu ipak okončali sa publikom na tribinama. Voditelj večeri Zoran Vajkić u uvodnom izlaganju istakao je mnogobrojne fudbalere koji su ponikli u Kozari, a koji su ostvarili međunarodni uspjeh i na taj način promovisali grad. Između ostalih tu su Marko Marin, Goran Zakarić, Ognjen Gnjatić, Ognjen Ožegović, Vinko Marinović, Borče Sredojević, Ilija Gigović...

Takođe prisjetili su se i velikana gradiškog fudbala poput Velimira Sombolca, Dušana Tatića, Vlade Vitkovića, Drage Kovačevića, Zdravka Vidovića, Milenka Adžića, Mirka Slijepčevića, Milenka Čolakovića Čole, Mladena Stojanovića, Mile Plotana, Asima Hadžijalagića, Nenada Grujičića i mnogih drugih.

Upravni odbor GFS Gradiška ukupno je dodijelio 15 pojedinačnih i 3 ekipne nagrade.

Za najboljeg igrača proglašen je Pavle Glišić golman Kozare, dok je drugoplasirani bio Maksim Gojković (FK Laminci).

Prvi trener GFS Gradiška je Bojan Vujić, a za najuspješniju ekipu u 2021. godini proglašen je tim ''13 Skojevki'' iz Grbavaca. 

''Izuzetno mi je drago što sam od strane žirija izabran za najboljeg fudbalera. Ovo je kruna mog dosadašnjeg rada, a ovo ne bi bilo moguće bez mojih saigrača i trenera Saše Race, Saše Krupljanina i Zorana Blagojevića koji su mi dali veliki vjetar u leđa'', rekao je Pavle Glišić.

Posthumno priznanje uručeno je Milanu Švraki, bivšem predsjedniku OFS Gradiška.

Najbolji fudbalski sudija je Božidar Rustić, dok je u kategoriji mladih izabran Darko Gigović.

Najuspješniji fudbalski radnici su Siniša Đurić (FK Kozara), Gligo Čikić (13 Skojevki), Goran Bojanić (FK Kozara Turjak), Mirza Lović (FK Obradovac), Predrag Gojković (FK Bratstvo Kozinci), Emir Demo (FK Dubrave), Dušan Matić (FK Torpedo), Radomir Majdanac (KMF Boračka) i Husein Žlibanović (FK Bratstvo Orahova).

''Najbitnije da se fudbal igrao i da nije bilo prekida. Poteškoće su što i dalje traje pandemija, ali mislim da sport ima snagu da to nosi kao teret i vidjeli ste da ima značajnih rezultata što smo i mi prepoznali'', rekao je predsjednik GFS Gradiška Ilija Gigović.

Aktivni fudbaler sa najdužim stažom igranja je Dražen Kovljen (40), član FK Biseri Čatrnja, koji iza sebe ima 25 godina aktivnog igranja u Žeravici, Turjaku, Cerovljanima, Čatrnji i drugim klubovima.

GFS Gradiška koji trenutno broji 26 klubova (uz dva kluba malog fudbala) čestitao je 70 godina postojanja FK ''Bratstvo'' Orahova, a takođe nagradili su i kadetsku selekciju FK ''Kozare'' za odlične rezultate u Omladinskoj ligi BiH - Zapad.

Izvor: MICRO MREŽA