XS
SM
MD
LG

EL: Debakl lidera i nova propuštena prilika Zvezde u krnjavom kolu

Foto: Euroleague

Poslednje kolo Evrolige u 2021. godini bilo je 18. kolo. Međutim, nije mnogo mečeva odigrano. Štaviše, više od pola mečeva je odloženo radi koronavirusa.

-Veliko iznenađenje priredila je Baskonija. Ekipa Nevena Spahije deklasirala je Barselonu u Vitoriji. Od samoga starta Baskonija je igrala sjajno i ni jednog momenta pobjeda nije dolazila u pitanje. Barsi jesu falili Kurić i Oriola uz dugo odsutnog Kalatesa, ali to naravno ne umanjuje pobjedu Baskonije pogotovo jer su skoro i u prvenstvu dobili Barsu i to u gostima tad.

-Zvezda je ponovo propustila ogromnu šansu. Nakon loše završnice 1/4, Zvezda je zaigrala dobro protiv Zenita i sa sedam poena prednosti ušla je u poslednji period. Međutim, Zvezda je prosula prednost u poslednjem periodu i Zenit je došao do izjednačenja. Imala je Zvezda napad za pobjedu ali je Volters prvo dugo držao loptu kod sebe a onda nakon ofanzivnog skoka promašio šut za tri poena. U produžetku Zvezda nije imala potrebnu energiju i Zenit je slavio uz sjajno izdanje Berona i bitne poene Lojda u momentima kad se lomio meč. Treba reći da poraz ide i na dušu Radonjiću jer računajući regularni dio i produžetke, poslednjih devet minuta nije pravio izmjene a vidjelo se da su neki igrači preumorni.

-Uniks je nastavio sa sjajnim izdanjima te su dobili i ekipu Efesa. Od starta su igrali dobro i imali prepoznatljivu energiju na oba kraja parketa. Doživjeli su blagi pad pred kraj prvog poluvremena ali su u nastavku ponovo bili oni pravi. Pokušavao je Efes napraviti nešto ali realno nisu bili ni blizu i ekipa Velimira Perasovića nastavila je nizati uspjehe.

-U ovom kolu produžena je kriza Makabija. Njih je savladao Monako u dobrom susretu. Makabi se odbijao predati i bili su u meču stalno ali im je falio još neko uz Vilbekina da bi napravili nešto u ovom meču. Sa druge strane, Monako je imao veću širinu i to im je donijelo trijumf na kraju.

Ostali susreti su odloženi i vidjećemo kada će se odigrati.