XS
SM
MD
LG

Milorad Ilišković: Mnogo je faktora koji su uticali na naše rezultate, ali siguran sam u opstanak

Milorad Ilišković, trener Lokomotive iz Brčkog

Ženski fudbalski klub Lokomotiva iz Brčkog jesenji dio šampionata u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine završio je na sedmom mjestu sa osam osvojenih bodova, pa popularne "lokosice" u nastavku sezone očekuje borba za opstanak u društvu najboljih.

Tim koji sa klupe predvodi Milorad Ilišković u 11 odigranih mečeva pobjedio je dva puta, dva puta je teren napuštao sa podijelom bodova i doživio je sedam poraza. Slađana Smiljanić, napadačica Lokomotive u 11 mečeva, postigla je sedam golova i ujedno je najbolji strijelac ekipe. 

Ovo je prvi put nakon pet godina da će se Lokomotiva boriti za opstanak, s obzirom da im je ovo sedma sezona u eliti bh. fudbala za žene i samo prvu sezonu kada su ušli borili su se za opstanak, ostalih pet igrali su ključnu ulogu za plasman u top četiri. 

Ipak u Lokomotivi ovu zimu ne žele ništa prepustiti slučaju. Početkom februara planirane su pripreme za nastavak sezone i nekoliko pojačanja u zimskom prelaznom roku, a takođe i odigravanje prijateljskih utakmica u zavisnosti od pandemije covida-19 sa kojom i danas nažalost živimo.

Milorad Ilišković govorio je za SportDC.net povodom prve polusezone i planove za dalje.

- Prije svega želim redakciji vašeg portala, vama, a naravno i svim vašim čitaocima da poželim srećnu i uspiješnu Novu godinu. Još uvijek smo svi u grču i vodimo borbu sa virusom covid-19, iskreno se nadam da ćemo u skorije vrijeme ostaviti te probleme iza sebe i da ćemo moći mnogo opuštenije da se posvetimo svojim obavezama. Što se tiče kluba i takmičenja, otvoreno ću reći da sam nezadovoljan našim rezultatima. Mnogo je faktora koji su uticali na naše rezultate, a na većinu je bilo jako teško uticati. Ipak, ono što me raduje jeste da smo mnogo naučili i da smo sad mnogo bolji tim nego što smo bili na početku prvenstva, govori trener Lokomotive na početku razgovora.

Ilišković je dodao da ne sumnja niti jednog trenutka u opstanak, a takođe vjeruje da će uspijeti da ispune sve zadatke koji su ispred njih.

Očekuju nas pripreme za nastavak takmičenja. Mi smo u krugu timova koji će se boriti za opstanak. Siguran sam da ćemo svi dati svoj maksimum i ni jednog momenta ne želim da sumnjam u naš opstanak u društvu najboljih. Rad i teren su jedino mjerilo uspjeha. Nećemo mnogo pričati, posvetićemo se poslu i pokazati da smo najjači kada je najpotrebnije. Imam povjerenje u svaku moju igračicu i znam njihove kvalitete. Sigurno je da nas čeka ozbiljan posao, ali kao što sam već rekao, naučili smo kroz ovu krizu mnogo, prošli i istrpili mnogo toga. Bolji smo nego što smo bili i bićemo još bolji.

Ne krije da će raditi u prelaznom roku.

Primarni cilj je da se dobro pripremimo, fokus je na našim vlastitim snagama, ali radimo i na tome da se pojačamo sa dvije, tri igračice. Ideja je da maksimalno podmladimo ekipu i na tome predano radimo. Raduje činjenica da ćemo u seniorskom rosteru imati nekoliko naših mladih igračica za koje sam siguran da če svoj talenat pokazati u periodu pred nama, zaključio je Milorad Ilišković, trener Lokomotive.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6