XS
SM
MD
LG

Fanđo Vajda: Imamo dobre šanse za top četiri

Fanđo Vajda, trener TSC Kanjiže

Ženski fudbalski TSC Kanjiža, član Super lige Srbije za žene, nakon kratke pauze startovaće sa pripremama za nastavak sezone, gdje će tražiti plasman u plej of, prvi put od kada igraju najviši rang takmičenja u ovoj državi.

Ekipa koju sa klupe predvodi iskusni Fanđo Vajda kompletne pripreme odradiće u svom gradu, jer kako je sam istakao imaju dobre uslove za rad. TSC će u nastavak sezone ući sa tri boda manje u odnosu na četvroplasiranu Slogu, pa će imati itekako realne šanse za plasman u plej of.

Kada je u pitanju igrački kadar, nije pretjerano bilo promjena. Jedino pojačanje u redovima TSC-a je Dejana Magočević, doskorašnja kapitenka Vojvodine, koja je klub napustila nakon dugo vremena i preselila se u redove ekipe Kanjiže, dok odlazaka, barem za sada, nije bilo.

Kontaktirali smo trenera TSC, Fanđa Vajdu koji nam je rekao nešto više oko plana i početka priprema.

- Sa zajedničkim pripremama, poslije kratke pauze krećemo sutra. Ekipa je ostala ista, a došla nam je Dejana Magočević iz ekipe Vojvodine, a s obzirom da je prelazni rok tek počeo, moguće je da će biti još neka nova djevojka u našem timu. Plan priprema je da ostanemo u Kanjiži pošto ovdje imamo uslove za dobar i kvalitetan rad. Na raspologanju imamo i vještački teren na akademiji u Totovom Selu. Za sada imamo pet dogovorenih prijateljskih utakmica. Prvu igramo već 30. januara u Segedinu, pa šestog februara gostujemo u Temišvaru, dok ćemo 12. februara igrati protiv Spartaka B, a glavna proba pred nastavak prvenstva nam je sa ekipom Slogom iz Zemuna.

TSC je u dobroj poziciji da se izbori za top četiri, što potvrđuju i same riječi trenera ekipe.

- Što se tiče očekivanja, očekujemo da što dalje odemo u Kup takmičenju i da se probamo izboriti za četvrto mjesto koje će nas odvesti u plej of. Sloga ima tri boda više od nas, ali isto tako imaju i teške utakmice protiv Mašinca, Spartaka i Crvene zvezde, dok mi igramo protiv Zvezde B, Vojvodine i Crvene Zvezde. Protiv Crvene Zvezde tradicionalno igramo dobro u Beogradu, pa ako uspijemo da iščupamo barem jedan bod, siguran sam da ćemo i biti u top četiri, a možda ni to nam neće biti potrebno, ako Sloga ne uspije da pobjedi Crvenu Zvezdu i Mašinac. U dobroj smo poziciji i nadam se da ćemo to opravdati na terenu, zaključio je Fanđo Vajda, trener TSC Kanjiže.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6