XS
SM
MD
LG

Otvorene prijave za Jahorina ultra trail

Dvije države, mnogo planina, jedna trka, moto je novog izdanja Jahorina Ultra traila zakazano za 23. i 24. jul 2022. godine. Organizacioni tim Jahorina Ultra traila je otišao korak dalje i pripremio do sada neviđeno trail iskustvo na našim prostorima. Prijave za osmu po tradiciji i do sada sigurno najatraktivniju trail trku, po povlaštenim cijenama, su već krenule na internet stranici https://www.jahorinatrail.com/, koja svojim novim dizajnom na interesantan način uvodi trkače u potpuno novo trail iskustvo. Profesionalni ili rekreativni trkači će imati priliku da testiraju svoje mogućnosti na ukupno 4 rute - Ultra, Maxi, Midi i Mini. Zahtjevnije trke podrazumijevaju korištenje profesionalne opreme, dok će u strantnim paketima trkači dobijati compressport majice.

MINI staza je prava poslastica za sve ljubitelje prirode i aktivnog načina života, prilagođena za cjelodnevni izlet za porodice, brojnije društvo ili predstavnike kompanija. Ova sjajna staza startuje i završava  se na najvišoj tački Jahorine 1916 m.n.v. gdje se nalazi predivan restoran Olimpijski bar. Prevoz trkača do vrha će biti obezbijeđen najnovijom gondolom Poljice, a cijena prevoza je uračunata u startninu. Sama staza je 10ak km dužine sa ukupno 200m kumulativnog uspona i spusta smještenih na predjelu Gola Jahorina.

MIDI staza je postala najupečatljivija trka. Predstavlja pravu poslasticu za sve trail trkače i entuziaste koji žele brzu i izazovnu trku, punu diverse predjela. Sa ukupnom dužinom od 27 km, trka startuje ispred hotela Rajska dolina, na planini Jahorini, odakle se trkači penju na sam vrh planine, gdje ih očekuje spektakularan pogled.

MAXI staza je trasirana za malo iskusnije trkače, kao i one koji planiraju uskoro da se oprobaju na nekom od Ultra takmičenja. Trkače čeka preko 70km šumskih puteva kao i preko 2200 m vertikalnog uspona koje treba savladati. Trka startuje u Rogatici, malom gradu koji je okružen mnogim brdima, a završava se na Jahorini, što predstavlja izuzetno zanimljivu stazu u jednom smjeru.

Nesvakidašnja ULTRA ruta nudi brojne novitete. Staza se prostire na 2 države i obuhvata mnoštvo prelijepih pejzaža i vrhova na koje se potrebno popeti. Ovo je najduža i do sada najteža trka, čija staza se prostire od najljepših predjela Srbije (region nacionalnog parka Tare), do Olimpijske planine Jahorine u dužini od 130km.

Izaberite svoju dozu adrenalina i prijavite se po povlaštenim cijenama sve do 15. marta 2022. godine!

Ostali fotosi: