XS
SM
MD
LG

Povjećajte opreznost i uživajte na ski stazama Jahorine

Omiljena skijaška destinacija, olimpijska planina Jahorina bilježi rekordan broj posjeta i svojim sadržajima prvilači veliki broj turista. Za 65 dana skijanja na ovoj planini skijalo je preko 200.000 skijaša koji su ostvarili 1.9 miliona prolaza na instalacijama vertikalnog transporta koje su od ove sezone upotpunjene sa ukupno 5 novih žičara.

Uprkos povećanom kapacitetu ski centra Jahorina na 28.800 skijaša na sat u narednom periodu raspusta i praznika očekuje se povećana frekvencija gostiju. Sa primarnim ciljem smanjenja broja povreda I povećanja bezbjednosti skijaša, kao I sa ciljem što bezbrižnijeg uživanja na ski stazama neophodno je strogo pridržavati se skijaških pravila I pravila opšteg ponašanja.

 Ljubazno molimo sve koji koristite skijaške staze bilo za skijanje, bordanje, šetnju ili neku drugu aktivnost da prate I poštuju signalizaciju na ski stazama ali I preporuke I smjernice ski redara. Obaveza je da djeca mlađa od 15 godina imaju skijaške kacige dok je to preporuka I za odrasle skijaše isključivo zbog njihove bezbjednosti. Prije izlaska na ski staze neophodno je provjeriti skijašku opremu, zagrijati se i razgibati. Informišite se o vremenskim uslovima I o uslovima na ski stazama, Olimpijski centar Jahorina svakodnevno na svojim društvenim mrežama i sajtu ažurira podatke o raspoloživosti instalacija dok je Jahorina TV u svakom momentu dostupan za prenos uživo sa skijaških staza.

Skijaši I borderi koji nepropisnom vožnjom budu ugrožavali svoju  i bezbjednost drugih skijaša, bordera biće upozoreni a potom sankcionisani. Gorska služba spasavanja Jahorina sa povećanim brojem članova prisutnih na planini će biti dostupna za reakciju u najkraćem vremenskom periodu te pružiti adekvatnu pomoć svim skijašima kojim to bude potrebno. Preporučujemo svim korisnicima usluga ski centra da se obavezno upoznaju sa 10 FIS pravila ponašanja na ski stazi, tako će biti upućeni u pravila  i propise na ski stazama a samim tim bezbjednije I odgovornije koristiti ski staze.

Uz povećanu bezbjednost uživanje na odlično pripremljenim ski stazama i idealnim uslovima za boravak na planini sigurno neće izostati.