XS
SM
MD
LG

Marjanović: Imamo bolju ekipu od direktnih konkurenata za opstanak

Srđan Marjanović je trenersku palicu Rudara preuzeo nakon iznenadnog odlaska Marka Tešića sa klupe poslije poraza od Leotara. Dosadašnji pomoćnik Marka Tešića, ranije trener u omladinskim kategorijama Rudara, imao je težak zadatak s obzirom na to da je ekipa štrajkovala, nisu rađeni treninzi, a slijedio je duel protiv direktnog rivala za opstanak, Radnika.

Na kraju, završeno je 0:0, a Srđan Marjanović za naš portal ističe da je Rudar mogao i do pobjede, ali da je zadovoljan bodom.

- S obzirom na to u kakvoj smo situaciji bili, nismo trenirali čitave sedmice zbog turbulencija u klubu, momci su stvarno odigrali dobro. Čini mi se čak da smo energetski bili iznad domaćina, što se vidjelo u posljednjih 15 minuta kada smo ostali sa igračem manje, da to oni nisu mogli iskoristiti da nas pritisnu. Teren izuzetno loš, neuslovan, da kažem i katastrofalan. Oko 65. minute promašili smo šansu koja je po meni bolja od penala. Jakupović je promašio prazan gol sa pet metara. Kada se sve sabere, mi smo imali tu neku više nego 100% šansu, oni su imali neke polu-šanse. Bod nam je dobar, da smo pobijedili ne bi bilo nezasluženo, ali sve kada se sabere, zadovoljni smo, rekao je Srđan Marjanović za naš portal. 

Ističe da žale zbog neostvarene pobjede, ali da sa aspekta rasporeda sve ostaje isto u trećem krugu i da je ostvaren trijumf.

- Žalimo iz raloga što bismo imali dva boda više. Raspored bi nam bio identičan kao sada i da smo pobijedili, ovo ništa ne mijenja. Kada se sve pogleda, sa svima se mora igrati. Neko kaže da nam je loš raspored jer idemo Leotaru i Radniku pred kraj sezone dva kola zaredom. Ja mislim da će se prije toga sve riješiti i da posljednja kola neće odlučivati ni o čemu, moje neko mišljenje, ni za opstanak, a o prvaku pogotovo. Ne vjerujem da ćemo mi, Leotar i Radnik gurati do samog kola tako.

Rudara predstoji grčevita borba za opstanak, a Marjanović podcrtava da ekipa ima veliki kvalitet, koji još nije došao do izražaja.

- Ja jedino mogu reći da kvalitet ekipe posjedujemo. Imamo kvalitetne igrače, po meni sigurno bolju ekipu od direktnih konkurenata. Imamo čak u rosteru bolje igrače nego ekipe koje su sigurnije nego mi. E sad, zašto se to nije tabelarno odrazilo, vjerovatno klub mora biti organizovan od vrha prema dnu da bi sve bilo posloženo i da bismo tu neku sreću zaslužili i možda one golove koje smo primali u sudijskoj nadoknadi da mi dajemo. Sljedeće kolo nas čeka izuzetno težak teren na Tušnju, opet borba, imamo Kup Republike Srpske u srijedu, tako da ćemo kombinovati tu sastav da sačuvamo igrače za Tuzla City.

Kako nam kaže, ekipa ga je odlično prihvatila kao prvog trenera.

- Četiri-pet momaka koji su nastupili u prvih 11 sa mnom su prošli kroz sve kategorije Rudara. Meni tu nije teško da nametnem neki autoritet, štaviše prihvatili su me bolje nego što sam očekivao. Vidjećemo i koliko ću se ja zadržati, Skupština kluba je zakazana za 21. mart, možda novo rukovodstvo ima neki drugi plan da ide u drugom pravcu. Definitivno sam do Skupštine tu i imam odličnu saradnju. Ekipa je za poželiti.

Nastaviće ovaj stručnjak voditi ekipu, barem do Skupštine kluba koja je zakazana za 21. mart, a nakon toga će sa novim rukovodstvom kluba vidjeti kakvi su planovi. Ono što je najbitnije je da je ekipa nastavlja sa treninzima.

- Treniramo definitivno, hvala Bogu. Napokon ćemo trenirati. Neke stvari obećane od Uprave kluba su ispunjene prije utakmice, jedan dobar dio, a tokom ove sedmice biće ispunjen i drugi dio zahtjeva. Mislim da onda neće biti problema da zaboravimo na neke stvari koje nam kvare posao i remete u radu na stvarima koje sam zamislio. Nadam se da ćemo ove sedmice odraditi sve i da ćemo spremni dočekati Tuzla City. Nemamo povreda. Prepao sam se jučer da ćemo imati povreda zbog netreniranja. Iako, moram napomenuti, igrači su trenirali za sebe, trčali su, imali su neki plan rada, nisu se zapustili tih sedam dana. Jednostavno, ovo je bilo da se trznu ljudi koji vode klub.  


Široki Brijeg 3 : 3 Radnik
Sloboda 1 : 1 Željezničar
Velež 3 : 0 Sarajevo
Posušje 3 : 0 Borac
Leotar 0 : 0 Tuzla City
Rudar Prijedor 0 : 2 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 26 6 1 84
2 Tuzla City 33 15 12 6 57
3 Borac 33 13 15 5 54
4 Sarajevo 33 13 7 13 46
5 Velež (-3) 33 13 8 12 44
6 Željezničar 33 9 16 8 43
7 Široki Brijeg 33 8 15 10 39
8 Posušje 33 8 13 12 37
9 Leotar 33 9 7 17 34
10 Sloboda 33 7 12 14 33
11 Radnik 33 5 12 16 27
12 Rudar Prijedor 33 5 11 17 26