XS
SM
MD
LG

Zaslužen trijumf Slobode

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri Slobode i Poleta 1926 iz Broda, na „Lukama 2“ u Mrkonjić Gradu odigrali su dobru prvenstvenu utakmicu, u okviru 18.kola Druge lige - grupa „Zapad“.

Slavio je domaći sastav zasluženo, mada su gosti iz Broda odigrali odlično prvo poluvrijeme postigli gol i imali još dvije stopostotne prilike preko brzonogog Milana Šakića, ali je na visini zadataka bio golman Slobode Njegoš Zeljković.

 I upravo je  najopasnijeg napadača gostiju Milana Šakića, trener Dejan Pjetlović u 25 minutu je poslao na hlađenje, poslije jedne verbalne rasprave.

 Inače, gosti iz Broda u utakmicu su ušli odlično, sa puno dinamike, tračanja, borbe i sa  visoko postavljenom  zadnjom linije na terenu. To je očiti domaćine iznenadilo. Igrači Slobode, stekao se utisak,  da su u meč ušli malo opušteniji  sa devizom „lako ćemo“, što im se moglo osvetiti, jer gosti imaju izuzetno kvalitetnu i iskusnu ekipu...

Nakon dvije dobre prilike gostiju, zaprijetili su fudbaleri Slobode. U šansi je bilo poletarac Aleksandar Gavrić, Dragan Domuzin i Srđan Eskić. U 25 minutu ponajbolji pojedinac na terenu Slavko Anđelić izigrao je odbranu gostiju, sjajno ubacio u peterac a jedan od odbrambenih fudbalera Poleta glavom zahvatio loptu koja je pogodila prečku. Prečku su pogodili i gosti, nakon jedne dobre akcije.

 Sloboda dolazi u vodstvo u 36. minutu, nakon lijepe akcije navalnog reda, a strijelac je Dragan Domuzin. Gosti poravnavaju rezultat tri minuta kasnije, sjajnim golom iz slobodnog udarca Aleksandra Kondića za 1:1.To je bio i rezultat poluvremena i odličnih 45 minuta meča.

 U drugom poluvremenu strateg domaćih Darko Maletić u „vatru“ baca svoje adute Ognjena Soldata i Stefana Savića, a nešto kasnije Maraka Nikića, Viktora Rebca i Aleksandra Stanišića.

Na terenu druga slika, jer fudbaleri Slobode igraju brzo, nadahnuto, borbeno i napadački, pa je bilo samo pitanje koliko će lopti završiti u mreži Bojana Dorijevića, golmana gostiju koji je pokazao zašto je prva jedinica Poleta.

    Igrao se 48. minut a Sloboda dolazi do vođstvo. Strijelac je opet Dragan Domuzin (koji je u ovom meču propustio nekoliko dobrih prilika za gol). Neko od odbrambenih fudbalera Poleta napravio je prekršaj na nekih 22 - 23 metra od gola. Loptu su namjestili Duško Mitrići Dragan Domuzin. Mitrić je preskoči loptu, a Domuzin šutira i postiže evro gol.

U 75 minuti Sloboda vodi sa 3:1, a strijelac je Stefan Savić možda i najbolji pojedinac u domaćem sastavu u drugom poluvremenu. On je lopotu ubačen iz kornera zahvatio glavom i smjestio u mrežu.

 Nije se dugo čekalo na četvrti gol koji postiže Ognjen Soldat. Sudbinu gostiju zapečatio je Marko Nikić u poslednjem minutu meča, kada je „izmiksao“ odbranu gostiju i svladao Dobrijevića.

Šef stručnog štaba Slobode Drako Maletić, zadovoljan je pobjedom i igrom svog tima u drugom poluvremenu.

-Mislim da smo jako loše ušli u utakmicu i odigrali prvo poluvrijeme. Stekao se utisak  da su se igrači vjerovalii da će pobjeda doći sama od sebe. Ne može se lako pobijediti ni jedan protivnik. Imali smo dosta nekih rizičnih pasova, pa smo imali i dosta sreće. Polet je imao nekoliko dobrih prilika, tako da je prvo poluvrijeme za zaborav .Na poluvremenu smo se malo oštrijem tonom dogovorili da se ne može tako igrati. I vidjelo se da je na terenu poslednjih 45 minuta bila sasvim druga ekipa. Uz naš kvalitet došla je do izražaja i naša bolja fizička sprema. I na kraju zaslužena pobjeda, mada smo  mogli postići još koji gol. U narednom periodu moramo raditi na tome da tokom cijelog meča imamo kontinuitet u igri, kao bi mogli da se borimo za naš cilj, a to je prvo mijesto. S druge strane me raduje što smo stvorili veliki broj šansi i dali golova, jer očito da lako dolazimo u izgledne prilike. Zaslužena pobjeda, a prvo poluvrijeme za zaborav - kaže Maletić.

     Strateg gostiju Dejan Pjetlović, zadovoljan je igrom svoje ekipa samo u prvom poluvremenu.

 -Čestitam Slobodi na zasluženoj pobjedi i želi im mnogo sreće u daljem toku prvenstva. Iskreno malo nas je presjekao taj drugi gol u ranoj fazi drugog poluvremena. Polije toga gola očito se nismo mogli oporaviti, a poslije trećeg meč je krenuo u lošem smjeru za našu ekipu - kaže Pjetlović.

 Treba reći da je sudijska trojka na čelu sa Bojanom Džepinom iz Prijedora odlično sudila utakmicu, a svojom sportskim ponašanjem doprinos su dali i fudbaleri

 Utakmica Sloboda - Polet imala je nekoliko zanimljivosti. Naime, na terenu su bila dva barata blizanci Srđan i Slobodan Đukanović, koji su igrali na poziciji lijevih bekaova. Srđan u sastavu Slobode, a Slobodan u sastavu Poleta. I predstavili su se mrkonjićkoj publici u dobrom izdanju.

 Zanimljivo je i to da je u zapisniku domaćeg tima za meč bilo čak deset fudbalera mlađih od 21 godine, a kod gostiju četiri.

 Inače, utakmica Sloboda - Polet 1926 bio je prvi službeni (prvenstveni) meč na pomoćnom stadionu „Luke 2“, sa vještačkom travom. Kao što je poznato stadion „Luke 2“ u upotrebu je predat početkom avgusta prošle godine. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske dao je odobrenje FK Sloboda da prvenstvene mečeve može da igra na „Lukama 2“ do kraja ove sezone.


Ukrina 0 : 1 Dubrave
Sloboda 5 : 1 Polet 1926
Željezničar 0 : 3 Čelinac
Laktaši 1 : 1 BSK
Brdo 0 : 2 Sloga (T)
Sloga (S) 1 : 4 Jedinstvo
Progres 3 : 2 Proleter
Borac 3 : 0 Gorica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 18 16 2 0 50
2 Sloboda 18 13 2 3 41
3 Sloga (T) (-1) 18 10 3 5 32
4 Jedinstvo 18 9 2 7 29
5 Dubrave 18 9 2 7 29
6 Progres 18 9 2 7 29
7 Gorica 18 7 7 4 28
8 Sloga (S) 18 8 3 7 27
9 Brdo 18 7 4 7 25
10 Čelinac 18 7 3 8 24
11 Proleter 18 6 5 7 23
12 Borac 18 7 2 9 23
13 Polet 1926 18 7 1 10 22
14 BSK 18 1 7 10 10
15 Ukrina 18 3 1 14 10
16 Željezničar 18 1 2 15 5