XS
SM
MD
LG

Akcija ''Hiljadu skija za našu djecu'' , na Jahorini za sada kao da ne postoji!

Ove godine je Olimpijski centar Jahorina napravio ogroman iskorak i istorijski rezultat u poslovanju i dužini trajanje sezone. Počelo se skijati početkom decembra, a kako sada stvari stoje neće biti iznena đenje ukoliko se niz padine na daskama budemo spuštali i za 1.maj.

Svi pokazatelji govore da je ovo sezona koja će biti upisana zlatnim slovima u istoriju OC Jahorine. Od broja skijaša, skijaških dana, ostvarenog profita, ali i do pokretanje nekih novih akcija na ovoj planini.

Prisjetimo se one prije početka sezone, ''Budi dijete Jahorine'', a koja je omogućila školarcima Istočnog Sarajeva da besplatno skijaju na Jahorinu tokom radnih dana.

 Trebali su samo da pošalju fotografiju, pjesmu, crtež koji bi asocira na Jahorinu i postali su vlasnici besplatnog ski pasa. Mnogi su to iskoristili i uživali na Jahorini.

Sada nam je stigla nova akcija , ''Hiljadu skija za našu djecu'', a pokrenuo ju je generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina Delaj Ljevnaić.

Djeci, koja nisu u prilici da imaju svoje skije, na ovaj način se pomaže i omogućava im da dođu do skija i uživaju na Jahorini.

Ljevnaić je to sve lijepo upakovao na svom Insta gram nalogu dejanljevnaić (Dejan Ski end Nature), pa djeca trebaju samo da pošalju jedan mali video, i ulaze u konkurenciju da se skije dobiju.

Sve je to praktično igra, a koliko videa dolazi dnevno nema dileme da se djeci, ali i njihovim roditeljima sve to dopalo, pa učestvuju u ovoj akciji...

Do sada je podijeljeno 25 pari skija. Sigurno je da broj nije zanemarljiv, ali daleko se još od broja 1.000.

Prema našim saznanjima podrška akciji stigla je od pojedinaca, iz Republike Srpske, Srbije..Učešće su uzeli i neki privredni subjekti iz Republike Srpske i Srbije, a ono što je pa gotovo nevjerovatno da je odziv ljudi sa Jahorine praktično ravan nuli!

Do prije dva tri dana prema našim saznanjima niko se nije uključio u ovu akciju, a razlog nam je nepoznat.

Da li su još uvijek u poslu, jer traje sezona, pa ne stižu od obaveza da se uključe ili smatraju da nemaju ni obavezu ni potrebu da podrže ovu aktivnost?

Ne znamo o čemu se radi, ali se iskreno nadamo da će brzo, možda i nakon ovog teksta, i oni da se uključe u akciju.

 Ne pomažu oni pojedinca, pomažu svoje buduće konzumente. Djecu, koja će sutra biti njihovi gosti, djecu čiji roditelji nisu u mogućnosti da im kupe skije.

Ima takvih mnogo. Nemojmo da se lažemo i nemojmo da okrećemo glavu od ove akcije. Upravo oni koji su vezani poslom za Jahorinu treba da podrže ovu aktivnosti i uzmu učešće u akciji ''Hiljadu skija za našu djecu''. Naše malo, za njih mnogo.

Portal www,sportdc.net i članovi redakcije serijala ''S Jahorine s ljubavlju'' će uzeti učešća u akciji, a nadamo se da će našim stopama krenuti i ostali...

Sjetite se koliko smo se svi radovali našim prvim skijama, pa omogućimo da se neko danas raduje svojim prvim skijama...

Akcija ''Hiljadu skija za naši djecu'' je akcija prije svega Jahorine i onih koji na njoj rade, pa tek ostalih.

Za sada izgleda da nismo u pravu, a vjerujemo da će , već narednih dana, biti drugačija....