XS
SM
MD
LG

Šampionski odgovor šampiona

Foto: Bucks Nation

Pravi šampioni pokažu karakter kad je teško i pokažu zašto su zapravo šampioni. U prve dvije utakmice sa Čikagom, Milvoki nije izgledao dobro, potom su krenuli i kadrovski problemi a onda je uslijedio šampionski odgovor šampiona.

U prvoj utakmici Baksi su se baš mučili. Nisu igrali dobro, imali su loš šuterski dan i mngoo izgubljenih lopti ali su na mišiće i dobre poteze Bruka Lopeza u završnici ipak izvukli pobjedu u tom prvom susretu. U drugom susretu su napadački izgledali bolje ali su imali defanzivne probleme. DeRozan im je dao 41 poen a velikih problema imali su na iskakanju na dropu gdje ih je Vučević maksimalno kažnjavao.

Nije samo problem za Bakse bio taj što su brejknuti. Dodatna glavobolja za aktuelne šampione bila je i povreda Krisa Midltona. On se povrijedio u drugom susretu i bilo je jasno da u trćeem neće moći pomoći svojoj ekipi.

S obzirom da Čikago nije igrao plej of par sezona, očekivala se vatrena atmosfera u Čikagu. Pogotovo jer zaista izgledaju dobro a na kraju krajeva i ostvarili su brejk u drugom meču. Ispostaviće se da je energija na tribinama bila kao da se igra sasvim običan meč regularnog dijela.

A ta energija kao da se prelila i na ekipu. Na početku je to još i izgledalo solidno. Vučević je opet kažnjavao Bakse trojkama i Čikago je koliko toliko bio tu. Međutim, Milvoki je sjajno šutirao i igrao veoma agresivno u odbrani te je već nakon prvog perioda imao 16 poena prednosti.

Očekivala se reakcija ekipe Bilija Donovana. Probao je miksati petorke kako bi promijenio nešto ali nije bilo pomoći. Nastavili su Baksi sa fenomenalnom igrom. Do te mjere su bili dominantni da su domaći navijači na momente zviždali igračima Čikaga.

U trećem periodu se očekivala reakcija Bulsa. Međutim, opet su Bakksi sa većom energijom ušli u nastavak. Nisu popuštali u odbrani a u napadu je sve funkcionisalo kako treba. Prednost se samo uvećavala i bilo je jasno da svjedočimo ''blow outu''. Poslednji period igrao se samo da se odigra, bez ikakvog intenziteta i draži.

Ono što najviše treba brinuti Bulse jeste način na koji su izgubili. Baksi su ih razvalili za sve pare a djelovalo je da to rade sa 30% snage. Utisak je da bi Milvoki dobio i 50 razlike da su igrali punim gasom do samoga kraja.

Očito je da njima nije bio cilj samo dobiti ovaj meč. Očito je bio cilj poslati jasnu poruku. A poruka je ta da sa šampionima nema zezanja i da svi moraju biti svjesni koliko je Milvoki zapravo moćan pa i kad imaju kadrovskih problema. 

A ima jedan utisak o Milvokiju. Djeluje da su sezonu odradili sa pola gasa i da su samo vodili računa o tome da budu pri vrhu i da se ne potroše mnogo. Upravo su to i radili. Završili su kao treći a povreda bar ozbiljnih nije bilo. Desila se ova povrreda Mildtona u plej ofu ali ni ona nije strašna i ne bi im dugoročno trebala praviti probleme.

Što se tiče ove serije, djeluje da nakon ovog Bulsi nemaju šta tražiti. Moraće pokazati reakciju u četvrtom meču ali djeluje da nemaju šta ponuditi da bi se vratili u igru. Jer ovaj Milvoki je mnogo mnogo jak. Fizički su premoćni, igraju odličnu odbranu a još kad sjajno šutiraju, onda im tek Čikago ne može prići. Najveći problem Bulsa je što nemaju defanzivne čvrstine i što nemaju dovoljnu širinu jer Bkasi imaju mnogo dužu i kvalitetniju rotaciju.

U svakom slučaju, ovaj meč je poruka Baksa i Čikagu i svima. Poruka je ta da šampion neće tako lako predati tron.