XS
SM
MD
LG

Galebu i titula

Galeb Liko Soho Group je novi šampion Crne Gore u konkurenciji odbojkašica! Izabranice Petra Kokovića savladale su u finalu plej-ofa najvećeg rivala Luku Bar sa 3:0 u pobjedama, osvojile treću titulu prvaka od sticanja nezavisnosti Crne Gore i tako prekinule dominaciju čete Vladimira Milačića u domaćem šampionatu koja je trajala punih devet godina. U trećem susretu finala Galeb Liko Soho Group je slavio sa 3:0 (25:20, 25:21, 25:16) i dočekao da osvoji pehar prvaka države poslije 11 godina posta (šampion bio 2010. i 2011). Ujedno, “galebice” su osvojile duplu krunu, jer su nedavno trijumfovale i u finalu Kupa, takođe protiv Luke Bar.

“Zahvalio bih se prvo đevojkama na odličnoj sezoni. Kada imate u ekipi prije svega dobre ljude i vrhunske igračice, rezultat ne može biti drugačiji nego što jeste. Takođe sve pohvale za rad, požrtvovanje i pristup tokom čitave sezone. Zahvalio bih se, takođe, i upravi na izvanrednim uslovima koje su obezbijedili i zaista je čast biti dio svega ovoga. Takođe da naglasim i ogromne zasluge Rajka Tijanića, pomoćnika Toma Pekića i kondicionog trenera Vladana Mihailovića koji su svojim ogromnim zalaganjem bili velika pomoć tokom čitave sezone. Mogu slobodno reći da je ovo sezona iz snova i da mi je privilegija biti trener jedne ovakve ekipe. Još jednom da se zahvalim i publici koja nam je bila vjetar u leđa tokom čitave sezone. Na kraju dupla kruna kako i priliči crveno-bijeloj boji…, kazao je trener Galeba Petar Koković.

Pehar kapitenki Galeba Teodori Čavić i zlatne medalje novim šampionkama uručio je predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković.

Pojačan Amerikankama Džerard i Fergus i to na dvije najosjetljivije pozicije, tehničara i korektora, Galeb je jednostavno bio prejak za sve rivale, pa tako i za ove godine drastično podmlađeni sastav Luke Bar, u čijim redovima je osdskakala kapitenka Dušanka Petrović. Razlika u kvalitetu naročito je došla do izražaja u finalu plej-ofa, kada je trener Koković pri sigurnom vođstvu imao luksuz i da odmara najbolje igračice. Uostalom, Galeb je u šampionatu izgubio samo dva meča, u oktobru od Akademije i u novembru od Luke Bar, oba kada u timu još nijesu bile stigle Amerikanke. Sa nima, Galeb ne zna za poraz…

Megan Fergus je u trećem meču osvojila 10 poena, Andrea Laković i Teodora Čavić po devet, Marija Bojić osam, Iva Šćepanović sedam, a Memi Džerard šest. U ekipi Luke Bar Dušanka Petrović je susret završila sa 12 poena, Mia Martinović sa 10, a Iva Pepđonović sa šest.

Srebrne medalje odbojkašicama Luke Bar, koje na kraju nemaju za čim da žale jer su dale sve od sebe, uručio je Nenad Vujanović, član Upravnog odbora OSCG.

Komesar Lige Miloš Jovanović uručio je medalje sutkinjama treće utakmice finala Dragani Vučinić i Sonji Simonovskoj.

Galeb Liko Soho Group – Luka Bar 3:0 (25:20, 25:21, 25:16)

Bar – Sportski centar “Topolica”. Gledalaca: 350. Sudije: Dragana Vučinić i Sonja Simonovska.

Galeb Liko Soho Group: Džerard 6, Šćepanović 7, Krivokapić, Laković 9, Medin (libero), Stojanović, Labović (libero), Radović, Kovačević, Vlaović, Dragojević, Fergus 10, Čavić 9, Bojić 8.

Luka Bar: Petrović 12, Balović, Kovač (libero), Tvrdišić (libero), Hodžić 2, N. Martinović, Pepđonović 6, Gardašević, Vukoslavčević 3, Raičević, Zarubica, Ražnatović 4,  Marković, M. Martinović 10.