XS
SM
MD
LG

Žarkovčani do tri boda sa dva crvena kartona

Javor je u Makiškoj šumi propustio prvu meč loptu u borbi za povratak u elitno društvo. Ivanjičani su tokom većeg dela susreta imali dva igrača više i ni takva brojčana prednost im nije bila dovoljna da izbegnu poraz od nadahnutog i borbenog domaćina. Fudbaleri OFK Žarkova nadmašili su sopstvene mogućnosti i načinili najveće iznenađenje u plej ofu ove sezone, iako su već od 19. minuta igrali sa osmoricom u polju i golmanom Vulićem.

Vezista Stojanović doneo je vođstvo OFK Žarkovu, snažnim udarcem, posle akcije kapitena Manića. Usledila je gužva na sredini terena, epilog je nekoliko žutih kartona i isključenje Stojanovića, a par minuta kasnije pocrveneo je i drugi vezista domaćina. Markišić je morao u svlačionicu, posle prekršaja na sredini terena, prethodno je imao jednu javnu opomenu.

Do odlaska na odmor inicijativa Javora, najbolju šansu imao je Ivelja udarcem glavom, uz odličnu odbranu Vulića.

Foto: M. Đorić

Početak drugog dela obeležile su prilike V. Ilića za Žarkovčane i L. Lukovića za Javor, a domaćin je povećao prednost iz opravdano dosuđenog penala, posle faula nad Jovanovićem u prodoru. Siguran sa bele tačke bio je Vanja Ilić. Ponovo su gosti napali, ali su se opredelili za centaršuteve, koje je rutinski branio golman Vulić. Tek u 78. minutu pogodak za Javor, autogolom Ristića, posle akcije gostiju po desnom boku.

Igralo se još osam minuta produžetka, u četvrtom minutu dobru priliku za goste imao je Marčić, ponovo je Vulić bio na visini zadatka i sačuvao pobedu protiv favorita. Ambijent je bio odličan, sa dobro popunjenim tribinama u Makiškoj šumi. Na utakmicu je došao veliki broj Ivanjičana, sa dva puna autobusa i kolonom automobila, uz pristalice koje žive u glavnom gradu.

U poslednjem kolu, u subotu od 17 časova, OFK Žarkovo gostuje Železničaru u Pančevu, a Javor u Ivanjici dočekuje Loznicu i pobedom može da osigura povratak u Super ligu.

OFK ŽARKOVO - JAVOR MATIS 2:1 (1:0)

STRELCI: Stojanović u 11. i V. Ilić (iz penala) u 52. za OFK Žarkovo, Ristić (autogol) u 78. minutu za Javor Matis. STADION: U Makiškoj šumi. GLEDALACA: 500. SUDIJA: Miroslav Matić (Loznica). POMOĆNICI: Njegoš Tubić (Kragujevac) i Nemanja Jovanović - Džajić (Ub). ŽUTI KARTONI: Manić, Vulić, Markišić, Milikić, V. Ilić (OFK Žarkovo), Marčić, Jevremović, O. Luković (Javor Matis). CRVENI KARTONI: Stojanović (OFK Žarkovo) u 14. i Markišić (OFK Žarkovo) u 19. minutu.

OFK ŽARKOVO: Vulić, Obrenović, M. Ilić, Milikić, Ristić, Markišić, Stojanović, Manić 8od 30. Nikolić), Kokir (od 65. Mićić), V. Ilić, Jovanović (od 89. Dukić).

JAVOR: Kahriman, Vico (od 46. Tanko), Jevremović (od 61. Dimitrijević), Nikolić, L. Luković (od 74. Salihović), Maričić, Petrović (od 81. O. Luković), Ivelja, Momčilović, Odita (od 71. Ogbonaja), Marčić.